április 20, 2024
Albán krémes

nosalty.hu

Hozzávalók:
A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 12 kanál víz, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 kanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez: 4 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás puding, 7 tojásfehérje
A habhoz: 5 dl habtejszín, 2 csomag habfixáló, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tésztához a 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverjük, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport és 1 kávéskanál szódabikarbónát. 200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Amíg sül a tészta, fél liter vízbe 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot felfőzünk. A 7 tojásfehérjét külön felverjük, s még melegen belekeverjük a pudingot.

Ha a tészta megsült, a krémet rákenjük, majd 5 percig visszatesszük a már lezárt sütőbe.

5 dl habtejszínt 2 csomag habfixálóval és 1 csomag vaníliás cukorral felverünk, és a kihűlt süteményre kenjük, végül megszórjuk kakaóporral, és a hűtőbe tesszük.

Fotó: Illusztráció / nosalty.hu