A másodvetés a kertművelés egyik kiváló lehetősége, amely segít kihasználni a talaj adottságait az első vetés learatása után. A másodvetéssel...
Zöldségtermesztés
A brokkoli (Brassica oleracea var. italica) egy rendkívül tápláló, könnye termeszthető káposztaféle, amely egyre népszerűbb a konyhakertekben. Magas C-vitamin-, rost-...
Az édesburgonya (Ipomoea batatas) egy rendkívül tápanyagdús, könnyen termeszthető és sokoldalú növény, amely nem csupán finom ételek alapanyaga, de kertészkedési...
A cukkini (Cucurbita pepo) az egyik legkönnyebben termeszthető zöldség, amely bőséges terméssel és sokoldalú felhasználási lehetőségekkel ajándékoz meg minket. Akár...
A spenót (Spinacia oleracea) az egyik legkönnyebben termeszthető leveles zöldség, amely tele van értékes tápanyagokkal. Magas vastartalma és vitaminjai miatt...
A csicsóka (Helianthus tuberosus), vagy más néven földi articsóka, egy rendkívül hasznos és igénytelen növény, amelyet könnyen termeszthetünk a kertben....
A korszerű táplálkozás elengedhetetlen része lett a spenót, amelyhez az is hozzájárul, hogy elkészítési módja egyre változatosabb. (tovább…)
A gyökérzöldségek királynője a gumós zeller, amelyet rendkívül változatos módon illeszthetünk be az étrendünkbe. A különleges ízvilággal rendelkező zöldségféle előnyeit...
Folyamatos fejlesztésekre van szükség a hajtatásos zöldségtermesztés versenyképességének erősítése érdekében - jelentette ki az agrárminiszter Szegváron. A Vidékfejlesztési Programon keresztül...
A paradicsom az egyik legfontosabb növénye a házi zöldségtermesztésnek, ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű termésünk legyen metszési és ápolási feladatok elvégzésére...
Az uborka népszerű növénye a kiskerteknek, annak ellenére kedvelt, hogy sok öntözést, jó minőségű talajt, és sok tápanyagot igényel. (tovább…)
A zöldborsó igen értékes zöldségfélénk, a korai fajtái tél alá vetve már tavasszal friss zsenge termést hoznak. Habár a kiskerttulajdonosok...
A hónapos retek az egyik legnépszerűbb primőr zöldségfélénk, jelentős C-vitamin tartalommal rendelkezik. A tavasz és a húsvét jellegzetes zöldségnövénye, a...
A petrezselyem, más néven fehérrépa az egyik leggyakrabban használt zöldségféle. Kiskertekben a sima levelű fajtát érdemes termeszteni, amely akár balkonládában...
A melegigényes zöldségpalántákat május végén ajánlott a szabad földbe kiültetni. Fontos tudni, hogy a szezon folyamán a zöldségféléknek folyamatosan felvehető...
A vöröshagyma egyike azoknak a fajoknak, amely kiskertben is sikeresen termeszthető, ezért a vetésforgóban mindenképp érdemes helyet szánni. Jellegzetes íze...
A tavasz beköszöntével minden kertész számára elindul az egyik legkedvesebb évszak, a tél elmúltával vége neki lehet állni a munkáknak,...
A sárgarépa számos fajtája termeszthető kiskertben, a növény két év alatt fejlődik ki teljesen. Mivel a fogyasztás szempontjából a gyökér...
A fokhagyma az egyik leggyakrabban használt zöldségféle, előnye, hogy kisebb kertekben is könnyen termeszthető. Ősszel, október végéig, illetve kora tavasszal...
A metélőhagyma, vagy snidling ízhatása, és könnyű felhasználása miatt igen kedvelt fűszernövény. A cserepes kiszerelésű növény a téli fagyos hónapok...
A szentesi zöldpaprika a magyar agrárium megőrzendő kuriózuma, a régió pedig stratégiai zöldségtermesztő terület, ahol az elmúlt években jelentős fejlesztések...
Egyelőre nem tudni, mekkora kárt okoztak a szabadföldi zöldségekben a hét végi viharok és a heves esőzések - olvasható a...