Az ananász kiváló C-vitamin forrás. Az ananász egyike a legnépszerűbb tengerentúli gyümölcsöknek. Számos jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre, mindemellett...
Kalóriatáblázat
A banán kivételesen tápláló gyümölcs, amely a világ számos országában alapvető élelmiszerként szerepel. Magas B-vitamin tartalma miatt szokták a leggyakrabban...
A zabkorpa sokoldalú élettani hatással rendelkezik, elősegíti az egészséges táplálkozás kialakítását, illetve egészségvédő hatást fejt ki. (tovább…)
A jó minőségű fölözetlen házi tejből készített aludttej igazi ínyencség. Elkészítése nem is lehetne egyszerűbb; a tejet kitöltjük egy edénybe,...
Noha nincs nagy hagyománya Magyarországon, az árpagyöngy egyre népszerűbb. (tovább…)
A Boci tejcsokoládé lágy és krémes íze kedvence kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Boci tejcsoki fő összetevői a cukor, a...
Az alföldi kenyér sokak véleménye szerint a legfinomabb kenyérféle. Mivel az elkészítési módjai igencsak változatosak, ezért a tápanyag- és vitamintartalomban...
A finom almás pite sokunk kedvence; könnyen elkészíthető és igazán finom. Az igazán ínycsiklandó omlós tészta és a vastag almás...
Az áfonya egyike a vitaminokban leggazdagabb bogyós gyümölcsöknek, ezért napjainkban a tudatos táplálkozásban egyre nagyobb szerep hárul rá. Rendkívül magas...
Az őszibarack több jótékony hatással rendelkezik, amelyet elsősorban magas vitamintartalmának köszönhet, emellett pedig rendkívül ízletes. (tovább…)
A garnélarák fogyasztása vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt is javasolt. Noha a garnélarák nem tartozik az általános élelmiszereink közé,...
A lazac húsában található astaxantin festékanyag csökkenti a vérben található gyulladást jelző fehérje szintjét, illetve hatékonyan stimulálja az immunrendszer rendes...
A mák kedvelt élelmiszernövény, amelyet étolaj előállítására, illetve gyógyszeripari felhasználásra is termesztenek. A népi gyógyászat is felfigyelt erre a növényre,...
A paradicsom a burgonyafélék családjába tartozó bogyós konyhakerti növény, amely rendkívüli népszerűségre tett szert a magyar konyhaművészetben is. (tovább…)
A sokak által kedvelt belsőség, a máj fogyasztása, viszonylagosan megosztja a társadalmat. A méregtelenítő funkciója miatt sokan ódzkodnak, attól, hogy...