A csemegekukorica termésmennyiségének növelését, illetve az emberi egészség megőrzésében, javításban játszott szerepét vizsgálták a Debreceni Egyetem (DE) kutatói: a több...
Egészséges táplálkozás
Harmadik alkalommal rendezte meg a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara,...
Egyes ősgabonáknak kiemelkedő a beltartalmi értékük és könnyebben tolerálják őket az ételérzékeny fogyasztók - hangsúlyozzák az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi)...
A színtestek vasfelvételének fényhiányos mechanizmusa hasonlít a fotoszintézis által támogatott folyamatra - derült ki az ELTE kutatóinak vizsgálatából, amelynek eredményei...
A gabonafélék az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alapját képezik - legyen szó közönséges búzáról, zabról, árpáról vagy rizsről, esetleg a...
Magyarországon átlagosan napi 20 dkg kenyerek fogyasztunk, amely mennyiség megfelel az elsődleges dietetikus ajánlásoknak. (tovább…)
A banán kivételesen tápláló gyümölcs, amely a világ számos országában alapvető élelmiszerként szerepel. Magas B-vitamin tartalma miatt szokták a leggyakrabban...
A jó minőségű fölözetlen házi tejből készített aludttej igazi ínyencség. Elkészítése nem is lehetne egyszerűbb; a tejet kitöltjük egy edénybe,...
Noha nincs nagy hagyománya Magyarországon, az árpagyöngy egyre népszerűbb. (tovább…)
Az alföldi kenyér sokak véleménye szerint a legfinomabb kenyérféle. Mivel az elkészítési módjai igencsak változatosak, ezért a tápanyag- és vitamintartalomban...
Az áfonya egyike a vitaminokban leggazdagabb bogyós gyümölcsöknek, ezért napjainkban a tudatos táplálkozásban egyre nagyobb szerep hárul rá. Rendkívül magas...
Az őszibarack több jótékony hatással rendelkezik, amelyet elsősorban magas vitamintartalmának köszönhet, emellett pedig rendkívül ízletes. (tovább…)
A csokoládé egyértelműen a legismertebb és legnépszerűbb nyalánkság. A gyermekek és a felnőttek körében ugyanolyan népszerűségnek örvend; szeretjük a tejcsokoládét,...
A sárgarépa az egyik legismertebb konyhakerti zöldségünk, egész évben megvásárolható a zöldségpiacokon és a boltokban, mégsem fogyasztjuk rendszeresen. (tovább…)
Van néhány étel, amelyet úgy hirdetnek, hogy az egészséges táplálkozáshoz tartoznak hozzá, hogy rendkívül jótékony hatással vannak szervezetünkre, hogy nyugodtan...
A téli időszakban minden lehetőséget ki kell használnunk arra, hogy az immunrendszerünket formába hozzuk. A közelgő influenza járványok és más...
Bizonyos zöldségfélék, köztük a káposzta, a brokkoli és a kelkáposzta egy speciális vegyület révén képesek csökkenteni a bélrák kialakulásának kockázatát....