A hagyományos technológiával, ütőfával előállított festetlen mézeskalács báb készítése, Debrecen környékén maradt fenn legtovább. Az ütőfákba a mintát negatívan, ék...
Tájjellegű ételek
A főként Debrecen környékén ismert tájjellegű ételt rendszerint kenyérsütéskor készítették. (tovább…)
A cívisek az országban az elsők között létesítettek húsételeket is készítő mészáros és hentes céheket. Az Európa szerte jól ismert,...
A török eredetű ételt, valószínűleg a déli területek felől érkező vándorkereskedők hozták magukkal a debreceni piacra, majd a város céhes...
A birkapörkölt hagyományos hajdúsági étel, mely a helyi emberek első számú ünnepi eledele. A Hortobágy őshonos tenyésztett állatából, a rackajuhból...
A hortobágyi húsos palacsinta egy meleg előétel, mely Hajdú-Bihar megye magyaros éttermeiben szinte mindig megtalálható. (tovább…)
Hajdú-Bihar megye régi tájjellegű pásztorétele, melyet valószínűleg a Hortobágyi csikósok készítettek először. Öhönnek, vagy öreglebbencsnek is nevezik. (tovább…)