
Szintén lehet barackos, áfonyás, epres, vagy amilyen tetsző!
Hozzávalók
2 dl tej
3 tojássárgája
6 dkg margarin
5 dkg cukor
pici só
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
gyümölcsíz
Elkészítés
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra öntjük, jól meglisztezzük, és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel megkenjük, majd összegöngyöljük. Kikent tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük és 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük.
Népszerű cikkek a rovaton belül
Maradék nélkül program – Tudatos étkezéssel az élelmiszerpazarlás ellen
Melyik olivaolaj alkalmas sütéshez, főzéshez?
Sütőélesztő por és friss (nedves) élesztő átváltása