október 18, 2021
gombafej

Töltött gombafejek

Szupergyors előétel, főétel, party-csemege, vacsora vagy ebéd! Azért került a húsételek közé, mert a gombafejeket darált hússal töltjük!

Hozzávalók

10 db nagyobb fej gomba
3 evőkanál napraforgó olaj
20 dkg darált hús
1 csokor aprított petrezselyemzöld
1 kiskanál oregánó
1 db beáztatott zsemle
10 dkg füstölt sajt
1 csomag milánói makaróni rafinéria
só, bors
2,5 dl víz

Elkészítés

A gombafejekbe pár csepp olajat öntünk.

Megborsozzuk, egy csipetnyit sózzuk és sütőlemezre helyezzük őket. A többi olajon megpirítjuk a húst.

Pirulás közben hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a felkarikázott gombaszárakat és az oregánót.

Ha a levét elfőtte, hozzákeverjük a 2,5 dl hideg vízzel elkevert Milánói makaróni Rafinériát, és kevergetve 5 perc alatt készre főzzük.

Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, és az apró kockára vágott sajtot. Elkeverjük, és a masszát szétosztjuk a gombafejek között.

Forró sütőben kb. 20 percig sütjük.

Címlapkép: Illusztráció