szeptember 28, 2021
lasagne

Lasagne

Aki csípősen szereti, tehet bele egy kis chilipaprikát is ebbe a relatíve gyorsan elkészíthető ételbe!

Hozzávalók

25 dkg darált hús
15 dkg reszelt sajt
4 dl tej
1 csomag Lasagne Carbonara rafinéria (pl. Knorr)
5 dkg vöröshagyma
olaj
margarin

Elkészítés

A kockára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a darált húst és együtt pirítjuk.

Hozzáadjuk a tasak tartalmát, amit előzőleg hideg tejjel és vízzel jól elkevertünk.

Kevergetés közben felforraljuk és a forrástól számítva 3-4 percig főzzük.

Kimargarinozunk egy kb. 1,5 literes tűzálló edényt.

Kevés szószt öntünk az edény aljára, ráhelyezzük annyi lasagne lapot, hogy elfedje, majd úgy rétegezzük a szószt és tésztalapokat, hogy szósszal legyen befejezve.

A tetejére reszelt sajtot szórunk.

A Lasagnet 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.