szeptember 28, 2021
chili con carne

Mexikói chilis bab

Bármilyen darált húsfajtából készíthetjük, legyen az marha, sertés, pulyka vagy csirke. Rizzsel vagy torilla chips-szel tálalható. Nagy előnye, hogy bonyolult előkészületek nélkül összedobható, így sietős napokra tökéletes megoldás.

Hozzávalók:
70 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
1,5 doboz hámozott, darabolt paradicsom
2 doboz babkonzerv (1 vörös, 1 fehér)
1 doboz kukoricakonzerv
őrölt fahéj
oreganó
chili vagy erős pirospaprika

reszelt sajt
1 csomag tortilla chips

Elkészítés:
Kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk. Rátesszük a darált húst és fehéredésig hőkezeljük. Ráöntjük a paradicsomkonzervet, a babokat és a kukoricát. Elkeverjük, hagyjuk rotyogni. Fűszerezzük: sóval, oreganóval, fahéjjal és chilivel (chilis bab fűszerkeveréket is használhatunk). Kb. 15 perc múlva megkóstoljuk, s ha kell, utóízesítjük. A hús teljes puhulásáig főzzük. Tálaláskor megszórjuk sajttal és tortilla chips-et adunk mellé.