november 25, 2021
Velence szelet

cookpad.com

Velence szelet

Cukorral is elkészíthető a sütemény!

Hozzávalók: 5 db tojás, 35 dkg fruktóz, 10 dkg darált dió, 28 dkg liszt, fél csg. sütőpor, 2 csg. diabetikus vaníliás cukor, 2,5 dl zsírszegény tej, 25 dkg light margarin, 10 dkg vágott dió, két tábla diabetikus csokoládé.

Tészta: 4 tojás sárgáját 20 dkg fruktózzal jól elkeverünk, keverés közben hozzáadunk 10 ek. vizet, majd hozzákeverjük a darált diót, 20 dkg lisztet, a sütőport és 1 csg. diabetikus vaníliás cukrot. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk. A tésztát előmelegített sütőben megsütjük.

Krém: A tejet 8 dkg liszttel (kb. 4 ek.) felfőzzük. 1 csg. diabetikus vaníliás cukrot 1 egész tojással, a margarinnal és 15 dkg fruktózzal kikeverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt masszához. Az így elkészített krémmel a megsült tésztát megkenjük.

Máz: A vágott diót megpirítjuk, és ha kihűlt a krém tetejére tesszük. A csokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, és a süteményt leöntjük vele. Kihűlés után felforrósított késsel szeleteljük.

A kép illusztráció: cookpad.com