
Fotó: Pixabay
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Megtartotta egy Michelin-csillagát az esztergomi 42, valamint a fővárosi Salt, Costes, Borhonyha, Babel, Rumour és Essencia étterem, újonnan pedig az őriszentpéteri Pajta csatlakozott – jelentették be a Michelin Guide kedd esti budapesti díjátadóján.
A fenntarthatóságért járó Michelin Zöld Csillagot idén a zebegényi Natura Hill érdemelte ki, az év nyitása pedig Pohner Ádám Iszkor nevű mályinkai étterme lett, amely a Michelin Guide Bib Gourmand listájára is felkerült.
A kiemelkedő ár-érték arányú Bib Gourmand ajánlást kiérdemelte továbbá az Újváros bisztró (Szarvas), az N28 Wine and Kitchen (Budapest), a Goli (Budapest), a Platán bisztró (Tata), a Macok (Eger), a Morzsa (Pécs), a Casa Christa (Balatonszőlős), a Sparhelt (Balatonfüred), a Kistücsök (Balatonszemes) és az Anyukám Mondta (Encs) is.
A legjobb szervízért járó díjat a N28 Wine and Kitchen nyerte el, a legjobb fiatal séfnek járó díjjal Lendvai Leventét (Virtu) tüntették ki, míg a legjobb sommelier Székely Mátyás, az esztergomi 42 munkatársa lett.
A Selected Restaurants válogatásba a budapesti Szaletly, Kollázs, Zazie Bistro, Cut & Barrel, Virtu, Alelí és Bilanx, a biatorbágyi Füge, a tihanyi Sho Tihany és a szentendrei Teyföl került be idén.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Te szeded, te válogatod – olcsóbb, mint a piac!
Sütőélesztő por és friss (nedves) élesztő átváltása
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait
Ekkor rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat
Kolbász, ami nemcsak laktat, de gyógyít is? – Forradalmi hústermékek jönnek Felgyőről
Fentarthatósági pályázatot hirdet a NAK
Így szedd le a befőttesüvegekről a címkét
Így szűrjük a bodzaszörpöt
Meghívó: Természetkímélő kaszálás – bemutató Kőszegen