
MTI/Mohai Balázs
Erdélyben juthat új értékesítési lehetőségekhez az a tíz magyarországi élelmiszergyártó, akik kétnapos találkozón mutatkoztak be Székelyföld releváns élelmiszerláncainak beszerzői és disztribútorai előtt – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC).
Az AMC a helyi vállalkozók egyesületeivel és a hargitai megyeszékhely magyar főkonzulátusával üzleti találkozót szervezett június 8-9. között Csíkszeredára és Sepsiszentgyörgyre azzal a céllal, hogy exportképes magyar vállalkozások termékeivel bővítsék a térségben már jelenlévő magyar termékek kínálatát.
A helyszínválasztást részben az indokolta, hogy a csíki város nagyobb szerepre törekszik az élelmiszeriparban, mintegy 92 hektáros területen tervezi ipari park létesítését, ahol élelmiszeripari vállalkozások megtelepedésére is számít – írták. Az AMC tájékoztatta a Hungarian Food Business Program exportfejlesztési programról az események résztvevőit, a Magyarországról érkezett gyártók pedig egyebek között lekvárt, tésztát, bor- és gyümölcsecetet, szörpöt és üdítőt ajánlottak a székelyföldi üzletláncok beszerzőinek figyelmébe.
A rendezvényen bemutatták a Hungarian Food Business Catalogue digitális katalógust, amelyből a helyi érdeklődők további csaknem kétezer magyar terméket ismerhetnek meg – olvasható a közleményben.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Kampány indult a hazai trappista sajtért
Az USA betilt több szintetikus élelmiszerszínezéket
Nébih: biztonságos és kiváló minőségű a magyar hús
Csehországba továbbra is tilos kecskét, szarvasmarhát és sertést bevinni Magyarországról és Szlovákiából
Az európai piac több mint felének kiszolgálására is elegendő a magyar tormatermés
A magyar fogyasztók a minőségi húsvéti sonkákat keresik
Magyar ételkülönlegességeket is lehet kapni a szingapúri Food and Hotel Asia kiállításon
Együnk bárányt!
Húsvétra a hagyományos sonkát keresik a legtöbben