
Beliczay László/MTI
Húsvétra a hagyományos, lassú pácolású sonkát keresik a legtöbben, de sokak szerint nehéz kiválasztani a kínálatból a megfelelőt – közölte felmérése alapján a Pick az MTI-vel.
Az élelmiszeripari vállalat megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint a magyarok több mint kétharmada vesz húsvétra sonkát és más, hagyományosan ilyenkor fogyasztott élelmiszereket. A megkérdezettek 28 százaléka úgy véli, hogy a sonka ennek az időszaknak a legfontosabb hozzávalója, de 36 százaléknak volt már rossz tapasztalata, és csaknem minden negyediknek gondot jelent a vásárlás. A kiváló minőség majdnem minden harmadik vevőnek fontos, kizárólag az ár alapján mindössze 12 százalék dönt. A magyar gyártók termékeit csaknem 30 százalék részesíti előnyben, és vannak, akik kifejezetten kerülik az ismeretlen külföldi gyártóktól származó sonkákat – írták.
A közlemény szerint nem szabad kockáztatni az ünnepi hangulatot feltűnően olcsó áruval, a megbízható belföldi gyártók nem fognak csalódást okozni. A visszajelzések is azt mutatják, hogy egyre többen keresnek jó minőségű, Magyarországon készült sonkát húsvétra.
A felmérés 1000 felnőtt megkérdezésével készült február végén – olvasható a közleményben.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Sütőélesztő por és friss (nedves) élesztő átváltása
Kolbász, ami nemcsak laktat, de gyógyít is? – Forradalmi hústermékek jönnek Felgyőről
Fentarthatósági pályázatot hirdet a NAK
Így szedd le a befőttesüvegekről a címkét
Így szűrjük a bodzaszörpöt
Milyen szabványoknak kell megfelelniük a vágóhidaknak az Európai Unióban?
Csökken a borfogyasztás? Jönnek a szőlő alapú gintermékek
Veszik, mint a cukrot a BIO-t
20 magyar élelmiszeripari vállalkozás mutatkozik be Amszterdamban a PLMA kiállításon