
MTI / Kálmándy Ferenc
Magyarországon egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor érzékenységtől és cukorbetegségtől, az allergén összetevőktől mentes termékek piaca ezért folyamatosan nő. A „mentes” termékek munkacsoportjának megalakulásával bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kiemelt szakmai tevékenysége – közölte a NAK.
Az új munkacsoport létrehozását a mentes termékek előállítóinak szakmai támogatása, érdekeik képviselete, az érintett termékkörök szabályozási környezetének kialakítása és fenntartása, valamint a termékek minőségének biztosítása indokolta. A közös munkában résztvevő gyártók, kereskedők, kutatók megoszthatják egymással a fejlesztési eredményeiket és tapasztalataikat, és a fogyasztóknak is segíthetnek tájékozódni a mentes termékek összetételéről, gyártásáról, diétába illesztéséről – írták.
A közlemény szerint
Magyarországon egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor érzékenységtől és cukorbetegségtől, az allergén összetevőktől mentes termékek piaca ezért folyamatosan nő.
A speciális élelmiszerek előállítása ugyanakkor magas szintű szakértelmet követel meg a gyártóktól, akiknek a jogszabályok, előírások és szabványok mellett a táplálkozástudomány fejlődését folyamatosan követniük kell, ha biztonságosan és hatékonyan akarnak termelni – hangsúlyozta a NAK.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Sütőélesztő por és friss (nedves) élesztő átváltása
Kolbász, ami nemcsak laktat, de gyógyít is? – Forradalmi hústermékek jönnek Felgyőről
Fentarthatósági pályázatot hirdet a NAK
Így szedd le a befőttesüvegekről a címkét
Így szűrjük a bodzaszörpöt
Milyen szabványoknak kell megfelelniük a vágóhidaknak az Európai Unióban?
Csökken a borfogyasztás? Jönnek a szőlő alapú gintermékek
Veszik, mint a cukrot a BIO-t
20 magyar élelmiszeripari vállalkozás mutatkozik be Amszterdamban a PLMA kiállításon