szeptember 28, 2021
ráksaláta

Ráksaláta

A tengeri herkentyűk kedvelői partyra, de ünnepi alakalomra is elkészíthetik a koktélrákból készült salátát. Igazán fiatalos, és divatos étel!

Hozzávalók:
250 g főtt koktélrák, fél fej jégsaláta pár centisre tépkedve, 20 dkg koktélparadicsom szeletelve, 1 hámozott avokádó, 1 fej vöröshagyma vékonyra felszeletelve, 2 evőkanál extra szűz olíva olaj fél citrom leve, vagy 1 dl citromlé.
A mártáshoz: fél citrom leve, 2 ek. ketchup vagy paradicsomszósz, 1 csomag kapor, 3 evőkanál majonéz.

Elkészítés:
Rakjuk az alapanyagokat egy salátás tálba, és locsoljuk le citromlével, illetve olívaolajjal. A mártáshoz szükséges dolgokat egy külön tálban keverjük össze, és tálaláskor a saláta mellé kínáljuk.