
Fotó: depositphotos.com
A miniszter szavai szerint
„néhány élelmiszergyártó túl hosszú ideje eteti az amerikaiakat beleegyezésük nélkül és tudtukon kívül petróleum alapú vegyszerekkel”.
Hozzátette, hogy az intézkedés alá eső összetevők veszélyt jelentenek a gyermekek egészségére és fejlődésére. Kitért a cukor túlzott fogyasztása által okozott egészségügyi problémákra, és hangsúlyozta, hogy a gyermekek nagy aránya küzd cukorbetegséggel, majd „méregnek” nevezte a cukrot.
Martin Makary, az élelmiszerügyi hivatal vezetője azt hangsúlyozta, hogy a szintetikus színezékek helyett arra ösztönzik a gyártókat, hogy térjenek vissza a természetes színezőanyagokhoz.
Az egészségügyi humán szolgáltatások minisztériuma (Department of Health and Human Services) és az intézményhez tartozó szövetségi Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatal (Food and Drug Administration) által hozott intézkedés alapján két élelmiszerszínezék (Citrus Red No.2, Orange B) esetében azonnal kezdeményezik az engedély visszavonását, valamint további hat kémiai összetevő élelmiszeriparból való kivonását 2026. végéig írják elő.
Az érintett anyagokat többek között népszerű üdítőkben és gyerekek által reggelire előszeretettel fogyasztott cukrozott gabonakészítményekhez használják.
Fotó: depositphotos.com
Népszerű cikkek a rovaton belül
Kampány indult a hazai trappista sajtért
Nébih: biztonságos és kiváló minőségű a magyar hús
Csehországba továbbra is tilos kecskét, szarvasmarhát és sertést bevinni Magyarországról és Szlovákiából
Az európai piac több mint felének kiszolgálására is elegendő a magyar tormatermés
A magyar fogyasztók a minőségi húsvéti sonkákat keresik
Magyar ételkülönlegességeket is lehet kapni a szingapúri Food and Hotel Asia kiállításon
Együnk bárányt!
Húsvétra a hagyományos sonkát keresik a legtöbben
80 exportképes élelmiszeripari gyártó mutatkozik be az idei OMÉK-on