
Fotó: MTI/BRUZÁK NOÉMI
Bárdos Sarolta, a tokaji borvidék borásza vehette át a Borászok Borásza díjat szombaton Budapesten.
Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, a Borászok Borásza díj alapítója a díjátadó gálán kiemelte: a magyar bor egyik kitörési pontja, hogy világhírű legyen, mindenki tudjon róla, és ne csak mi, magyarok beszéljünk róla.
Elmondta, hogy a díjazott első körben ötven, majd öt jó jelölt közül került ki. De „akik benne vannak ebben az ötvenben, azok nagyon legyenek magukra büszkék” – hangoztatta Rókusfalvy Pál.

Bárdos Sarolta a díj átvételekor úgy fogalmazott:
Tokajban jó bort készíteni kötelesség. Mint ahogyan az is – fűzte hozzá -, hogy ápoljuk hagyományainkat, és a világ minden részére eljuttassuk azt az üzenetet, hogy Tokajban csoda terem a szőlőtőkéken.
A Borászok Barátja díjat Ambrus Lajos író, szőlőbirtokos, a Food és Wine vendégszerzője, valamints Wojciech Bonkowski borszakértő érdemelte ki.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Csökken a borfogyasztás? Jönnek a szőlő alapú gintermékek
A Babits Borászat aszúja nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját
Kína magyar szakemberekkel fejlesztené borászati szektorát
Gál Tibor lett a borászok borásza
160 borász várja a vendégeket a Szegedi Borfesztiválon
Régi magyar szőlőfajták boraiból tartanak kóstolót
Riasztó mértékben nőtt egy vegyi anyag szintje az európai borokban
Új rezisztens szőlőfajtákat fejlesztettek ki magyar szakemberek
Borpromóciós támogatás segíti a hazai termelők piacra jutását