Bárdos Sarolta, a tokaji borvidék borásza vehette át a Borászok Borásza díjat szombaton Budapesten.
Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, a Borászok Borásza díj alapítója a díjátadó gálán kiemelte: a magyar bor egyik kitörési pontja, hogy világhírű legyen, mindenki tudjon róla, és ne csak mi, magyarok beszéljünk róla.
Elmondta, hogy a díjazott első körben ötven, majd öt jó jelölt közül került ki. De “akik benne vannak ebben az ötvenben, azok nagyon legyenek magukra büszkék” – hangoztatta Rókusfalvy Pál.
Bárdos Sarolta a díj átvételekor úgy fogalmazott:
Tokajban jó bort készíteni kötelesség. Mint ahogyan az is – fűzte hozzá -, hogy ápoljuk hagyományainkat, és a világ minden részére eljuttassuk azt az üzenetet, hogy Tokajban csoda terem a szőlőtőkéken.
A Borászok Barátja díjat Ambrus Lajos író, szőlőbirtokos, a Food és Wine vendégszerzője, valamints Wojciech Bonkowski borszakértő érdemelte ki.
MTI
Népszerű cikkek a rovaton belül
Jó hír a borászoknak: A háziasítás nyomait találták meg az élesztőgombákban
Gép- és technológia beszerzési támogatás nyílik a borászok számára
Áprilisban indul a digitális tápérték-jelölési rendszer a borászati termékekre
Több száz magyar bor az évindító Winelovers Grand kóstolón
Új borászati intézet alakult a Tokaj-Hegyalja Egyetemen
A borágazat számára új lehetőségek nyílnak 2024-ben
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat
Mintegy 200 ezer hektoliter pezsgő készül évente Magyarországon
Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás