június 17, 2024

Házakat és haszonállatokat is veszélyeztet a tűz Mezőtúron

mezőgazdaság tűz tarlótűz

Fotó: MTI / Varga György

Házakat, tanyákat, haszonállatokat is veszélyeztet egy nagy kiterjedésű tűz Mezőtúr térségében, mely miatt Nagylapos és Kétpó között vágányzárat kellett elrendelni – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Tájékoztatásuk szerint foltokban mintegy 15-20 kilométer hosszan ég az aljnövényzet Mezőtúr térségében, a vasúti töltés mellett, a 46-os számú főút közelében. Az eddig tisztázatlan okból kialakult tűz lakóházakat, tanyákat, állatokat, körbálákat és lábon álló napraforgót is veszélyeztet – jelezték.

Az OKF információi szerint a lángok két állattartó épületre is átterjedtek, melyek tulajdonosa az ott tartott szarvasmarhák egy részét kiterelte. A tűzben vasúti kábelek is megsérültek, ezért Nagylapos és Kétpó között vágányzárat kellett elrendelni – tették hozzá.

A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával mezőtúri, karcagi, szeghalmi, szarvasi, szentesi és püspökladányi hivatásos, valamint mesterszállási önkéntes tűzoltók oltják – közölték.

FRISSÍTVE!

Helyreállt a vasúti forgalom, de az oltás még tart Mezőtúr térségében, ahol szombat délután nagy kiterjedésű tűz keletkezett a vasúti töltés mellett, a 46-os számú főút közelében – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Németh Ádám elmondta: az érintett 15-20 kilométeres területen már az oltási utómunkák is csak egyetlen helyszínen tartanak: egy parázsló, időnként még lángra kapó szalmabála-tárolónál dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai.

MTI

Címlapkép: Illusztráció / Fotó: MTI / Varga György