Az LMP 150 milliárd forintos élelmiszerönrendelkezési alap létrehozását javasolja a jövő évi költségvetésben – mondta az ellenzéki párt társelnöke a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.
Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, az egyik legnagyobb kihívás az élelmiszerválság, éppen ezért az élelmiszerönrendelkezés megteremtése az egyik legsürgetőbb feladat.
Helyben termelt, egészséges élelmiszerekre van szükség a tömeggyártott, rossz minőségű ételek helyett – mondta.
Az ellenzéki politikus szerint ezt a célt szolgálná az élelmiszerönrendelkezési alap létrehozása, amely a családi gazdaságokat, közösségi termelést segítené, egyebek mellett tanyafejlesztéssel, rövid ellátási láncok kialakításával, a génbankok segítésével, a földhöz jutás támogatásával és a vízkészlet védelmével.
MTI
Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc
Népszerű cikkek a rovaton belül
Emberre is veszélyes vírust találtak a pasztőrözött tejben
Egyre gyakoribbá válik a sajtlopás Hollandiában
Rengeteg élelmiszert vont ki a forgalomból a Nébih a húsvéti ellenőrzés során
Jó hír a borászoknak: A háziasítás nyomait találták meg az élesztőgombákban
Nőttek a globális élelmiszerárak márciusban
A tavalyinál több hibát talált a Nébih az élelmiszerbiztonsági-ellenőrzés során
Nagyot esett a tojás ára
Megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítás
Megvették az Alföldi Garabonciás Kft-t, jönnek a kóser tejtermékek