június 24, 2024

A sikeres online sportfogadás titkai: taktikák és trükkök

apple

Az online sportfogadás sok sportrajongó számára kecsegtetően hangzik, hiszen csupán a már meglévő jó megérzéseket és a játékok ismeretét azonnal pénzre lehet váltani. A sportfogadás iránt egyre nagyobb az érdeklődés, így sok online kaszinó különleges bónuszokkal is csábítja a fogadni kívánó játékosokat, mint például a https://ggbet-hu.net/ggbet-udvozlo-bonusz/ promóció. A sportfogadás azonban jóval bonyolultabb, mint amilyennek tűnik. Sokkal könnyebb tét nélkül jól megtippelni egy meccs várható kimenetelét, mint akkor megpróbálni jól tippelni, amikor pénzt is kockáztatsz.

A kétely és a pénz elvesztésének a kockázata mindig be fogja árnyékolni a megérzéseidet. Ez alól csupán a kötél idegekkel rendelkező játékosok képeznek kivételt, nem véletlen, hogy sokszor ők azok, akik a legszerencsésebbek tudnak lenni a szerencsejáték világában. A teljes képhez emellett az is hozzátartozik, hogy amikor a profi sportfogadásról van szó, akkor rendszerint csak a sikertörténeteket lehet hallani. Emberek történetét, akik milliókat nyertek és egyik napról a másikra megváltozott az életük. Sokaknak azonban ez sohasem sikerül, hiába próbálkoznak, de az ő történeteik elvesznek, hiszen a sikertelenség senkit nem érdekel. Olvass tovább és ismerj meg néhány alapvető tanácsot, amelyeket követve, talán neked is több esélyed lesz sikeresnek lenni.

Nem biztos, hogy arra a játékra érdemes fogadnod, amit szeretsz

A kezdők által elkövetett leggyakoribb hiba, hogy olyan játékok meccseire kezdenek el fogadni, amelyeket maguk is izgalommal néznek, sőt sok kezdő konkrétan a kedvenc csapata meccseire kezd el fogadni. Bár azt gondolnád, hogy ezáltal előnyre tehetsz szert, hiszen a kedvenc csapatodat már jól ismered, valójában ez a taktika az esetek túlnyomó többségében nem fog működni. A probléma az, hogy amikor a kedvenc csapataidra és sportágadra fogadsz, akkor nehezen fogod tudni objektívan megítélni a tényeket. Ráadásul az, hogy egy adott sportágat már akár évek óta követsz nézőként, hamis magabiztossággal is eltölthet. Az, hogy hosszú évek óta focimeccseket nézel nem jelenti azt, hogy biztosan jól fogsz szerepelni a sportfogadásban is.

Kétségtelen, hogy csak olyan játékokra és csapatokra szabad fogadnod, amelyeket ismersz, hiszen máskülönben vaktában próbálkoznál. Azonban sokszor olyan sportágakban lesznek igazán jó megérzéseid, amelyeket korábban nem is kedveltél, míg a kedvenc sportágaiddal kapcsolatban lehet, hogy pocsék megérzéseid lesznek. Ha profi szerencsejátékossá akarsz válni, akkor az első feladat, hogy megtaláld azokat a sportágakat, amelyekben a legszerencsésebben tudsz fogadni. Ez egyrészt azt jelenti, hogy sok új sportággal kell megismerkedned, másrészt azt, hogy lehet, hogy olyan sportokat kell majd szorosan követned, amelyeket unalmasnak találsz. A profi szerencsejátékos nem azért követ sporteseményeket, hogy szórakozzon, hanem azért, hogy információt gyűjtsön és minél ügyesebben tudjon fogadni. Ha bele akarsz vágni az online sportfogadásba, akkor onnantól kezdve a sport nem a szórakozásról fog szólni.

A nagy számok törvénye

Szintén gyakori hiba a kezdők esetében, hogy egyszerre túl sokat kockáztatnak vagy a kezdeti sikertelenségek túlzottan elrettentik őket. Egy profi sem tud hosszú távon 3-ból háromszor jól fogadni. A siker feltétele nem az, hogy mindig jól fogadj, hanem hogy a jó fogadásaid ellensúlyozzák a rossz fogadásaidat. A sportfogadásban a bizonytalanság mindig kockázatként jelenik meg. A legerősebb csapat is kikaphat egyetlen szerencsétlen gól vagy sérülés miatt. A legjobb autóversenyző egyetlen rosszul bevett kanyar miatt is kieshet a versenyből. Nincsenek 100%-os megérzések. Ha profi akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod jól kezelni a sportfogadásban rejlő kockázatokat.

Kezdőként az a legjobb, ha soha nem kockáztatsz a sportfogadásra szánt pénzed 5-10 százalékánál nagyobb összeget egyetlen fogadásra. Minél nagyobb oddssal rendelkező, tehát minél nehezebben nyerhető fogadásokat kötsz, ez annál jobban igaz. Ha például 10x odds fölötti fogadásokat kötsz, akkor arra kezdőként maximum a pénzed 2-3 százalékát érdemes kockáztatnod. Sokszor fogod úgy érezni, hogy egy fogadás “ingyen van” és rengeteg pénzt kereshetnél vele, de ne feledd, elég egyetlen rossz fogadás és minden pénzedet elbukhatod. Soha ne tegyél fel mindent egy lapra, akkor sem, ha csábítóak az oddsok. A profi sportfogadás lényege, hogy sok kicsi, többségében sikeres fogadással gyarapítsd a pénzedet, lassan, de biztosan.

Az Élő Fogadás Előnyei

Az internet korában már lehetőséged van nem csupán a játék kezdete előtt, hanem akár a játék alatt is élőben fogadni. Az élő fogadás során az eseményeknek és a hátralévő várható játékidőnek megfelelően folyamatosan változnak az oddsok, illetve egyes fogadások a játék előrehaladtával elérhetetlenné is válnak. A kezdők számára az élő fogadás kockázatos lehet, hiszen ilyenkor pillanatok alatt kell jó döntést hozni, azonban, ha haladó vagy és gyorsan tudsz döntéseket hozni, akkor az élő fogadással sok pénzt kereshetsz. Azon szerencsejátékosok taktikája, akik az élő fogadásokra esküsznek, általában egyszerű. A cél az, hogy amikor történik valamilyen jelentős esemény, akkor te arra gyorsabban tudj reagálni, mint ahogy az oddsok frissülnének.

Ehhez sokszor arra van szükség, hogy akár 2-3 másodpercen belül kattints, azonban, ha szerencséd van, egyes esetekben az oddsok akár 10-20 másodpercig is változatlanok maradhatnak egy-egy gól vagy egyéb jelentős esemény után. Sokan élnek abból, hogy az online kaszinók ezen hibáit gyorsan kihasználva rendkívül kedvező odds-nyerési esély kombináció mellett tesznek fogadásokat. Ilyen szempontból értelemszerűen az a legjobb, ha az adott sporteseményt élőben tudod követni, hiszen a TV-ben vagy az interneten sokszor csak több másodperces késéssel láthatod a történéseket.