
MTI / Kálmándy Ferenc
Az LMP 150 milliárd forintos élelmiszerönrendelkezési alap létrehozását javasolja a jövő évi költségvetésben – mondta az ellenzéki párt társelnöke a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.
Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, az egyik legnagyobb kihívás az élelmiszerválság, éppen ezért az élelmiszerönrendelkezés megteremtése az egyik legsürgetőbb feladat.
Helyben termelt, egészséges élelmiszerekre van szükség a tömeggyártott, rossz minőségű ételek helyett – mondta.
Az ellenzéki politikus szerint ezt a célt szolgálná az élelmiszerönrendelkezési alap létrehozása, amely a családi gazdaságokat, közösségi termelést segítené, egyebek mellett tanyafejlesztéssel, rövid ellátási láncok kialakításával, a génbankok segítésével, a földhöz jutás támogatásával és a vízkészlet védelmével.
MTI
Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc
Népszerű cikkek a rovaton belül
Kampány indult a hazai trappista sajtért
Az USA betilt több szintetikus élelmiszerszínezéket
Nébih: biztonságos és kiváló minőségű a magyar hús
Csehországba továbbra is tilos kecskét, szarvasmarhát és sertést bevinni Magyarországról és Szlovákiából
Az európai piac több mint felének kiszolgálására is elegendő a magyar tormatermés
A magyar fogyasztók a minőségi húsvéti sonkákat keresik
Magyar ételkülönlegességeket is lehet kapni a szingapúri Food and Hotel Asia kiállításon
Együnk bárányt!
Húsvétra a hagyományos sonkát keresik a legtöbben