május 20, 2024

Elindult az új agrártámogatási honlap

kiskert zöldség konyhakert

Fotó: jf-gabnor / Pixabay

Új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk – közölte az Agrárminisztérium.

Magyarország 2023-2027 közötti Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terve történelmi lehetőséget jelent a magyar vidék és agrárium számára – hívta fel a figyelmet közleményében a minisztérium. Kiemelték, hogy a 2027-ig tartó időszakban az uniós források 80 százalékos nemzeti költségvetési kiegészítése minden eddiginél nagyobb segítséget jelent a vidékfejlesztés, a gazdálkodók és az élelmiszer-feldolgozók számára.

Emlékeztettek, hogy az Agrárminisztérium által kidolgozott KAP Stratégiai Terv felváltotta a 2014-től működő Vidékfejlesztési Programot, valamint egységes keretrendszerbe helyezte a közvetlen támogatásokat (I. pillér), az ágazati intézkedéseket és a vidékfejlesztési (II. pillér) intézkedéseket. Annak érdekében, hogy a KAP Stratégiai Terv kapcsán minden releváns információ egy helyen elérhető legyen, az Agrárminisztérium elindította a honlapot – közölték.

    Azt írták, hogy a weboldalon a jogcímrendeletek, pályázati felhívások, a tudástár, a segédletek, a vonatkozó uniós és hazai jogszabályok is elérhetőek, de az aktualitások és hírek is megjelennek a honlapon.

Hozzátették, hogy az érdeklődők a honlapon tudnak észrevételeket tenni az egyes pályázati felhívásokra a társadalmi egyeztetés keretében, de ugyanitt találhatók információk a Monitoring Bizottság és a KAP hálózat vonatkozásában, továbbá közvetlen elérhetőséget biztosít a LEADER honlaphoz is.

A Vidékfejlesztési Programmal kapcsolatos információk – amely program zárási szakaszába lépett és amelynek keretében további felhívások már nem jelennek meg – továbbra is a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el – közölte az Agrárminisztérium.

MTI

Fotó: jf-gabnor / Pixabay