június 14, 2024

Hárman kapták meg a Nemzet Gazdásza címet

Nemzet Gazdásza 2023

A 2023-as év három díjazottja (balról jobbra): Nyakas András, a hajdúnánási Nyakas Farm tulajdonosa, Juhász István, a hanvai Agrárius Kft. tulajdonosa (középen) és Bárány László, a Master Good Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Fotó: Jaksity Iván

Ezt a címet a magyar nemzet olyan erkölcsileg fedhetetlen gazdálkodó szakembere érdemli ki, aki gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, munkáltatói viselkedésével, technológiai színvonalával, innovációival, társadalmi szerepvállalásával a nemzet számára maradandót alkotott. Gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, üzleti viselkedésével gazdatársai és a nemzet előtt példaként áll.

Hárman kapták meg a Nemzet Gazdásza címet – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Nemzet Gazdásza kitüntető cím átadóünnepségén úgy fogalmazott:

„akiknek tehetségből, állhatatosságból, kitartásból több jutott, azokra felelősségből és kötelességből is több hárul. Mindazok, akik saját és közvetlen környezetük boldogulásánál többre képesek, életútjuk példával szolgálhat valamennyiünknek.”

A Parlamentben tartott eseményen köszöntőbeszédében Feldman Zsolt arról szólt, hogy elhivatottság, elkötelezettség, innovációs képesség, generációkon átívelő tudás, a szakma iránti szenvedély és alázat jellemzi azokat a kiválasztott agrárszakembereket, akik elsőként viselhetik a Nemzet Gazdásza kitüntető címet.

„De mindez a képesség még nem elég, a környezete által megbecsült, példaképnek tekintett személyiséghez szükséges, hogy emberségben is kiemelkedjen környezetéből. A szakma iránti alázat, tisztelet érezhető mindazok életútját ismerve, akik elsőként megkaphatják a Nemzet Gazdásza címet”

– mondta az államtitkár a közlemény szerint.

A Nemzet Gazdásza elismerést az Agrotrend Csoport alapította, és

ezt a címet a magyar nemzet olyan erkölcsileg fedhetetlen gazdálkodó szakembere érdemli ki, aki gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, munkáltatói viselkedésével, technológiai színvonalával, innovációival, társadalmi szerepvállalásával a nemzet számára maradandót alkotott. Gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, üzleti viselkedésével gazdatársai és a nemzet előtt példaként áll.

A Nemzet Gazdászai huszonegyen lehetnek, közülük hat személyt határon túli magyar gazdálkodók közül választják – ismertették.

     A 2023-as év három díjazottja: Bárány László, a Master Good Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Juhász István, a felvidéki Hanva településen működő Agrárius Kft. tulajdonosa és Nyakas András, a hajdúnánási Nyakas Farm tulajdonosa

– áll a közleményben.

MTI