június 24, 2024

Kisokos az ablakcseréhez – így kezdj hozzá!

ablakcsere konyha

A nyílászáró csere sokaknak úgy ugrik be, mint egy végeláthatatlan rémálom, azonban nem kell, hogy az legyen! Íme néhány tipp, amely segítségével könnyedén túleshet a nyílászáró cserén és a vele járó kellemetlenségeken.

Jó alapok

Ez a legelső és a legfontosabb lépés az ablakcserénél! Itt dől el minden, az ablakcsere minősége és az ablakcsere ára is. Mindig professzionális és megbízható céget keressünk fel! Ha egy ilyen cég készíti el a felmérést biztos, hogy nem találkozunk később rejtett költségekkel. Egy régóta működő, megbízható vállalat árajánlatát a legtöbb esetben biztosnak tekinthetjük és valóban akkora költségekkel számolhatunk. Továbbá egy professzionális cég nem számol el semmit és a legmegfelelőbb ajánlatot készíti el Önnek és a legtöbb esetben garanciát is vállalnak.

Festés előttre tervezzük mindenképp

Az ablakcserénél is el lehet kerülni a kellemetlenségeket, ha odafigyelünk a részletekre. Egy jó szakember vigyáz a lakás többi részére is, beleértve a falat, illetve a szigetelést. De az ablakkeretek cseréje általában festéssel jár. Ahogy kicserélik a keretet, koszolódhat is a fal. Így ablakcserekor mindig bele kell kalkulálni egy festést a keretek körül. Ha alapból egy tisztasági festést tervez a lakása felújításkor, érdemes az ablakcsere utáni időszakra hagyni.

ablakcsere budapest

Kezdjük a nehezebb résszel…

Az ablakcseréhez érdemes minden bútort, dísztárgyat elpakolni az ablakok körül, hogy a szakemberek megfelelően hozzá tudjanak férni az ablakkerethez. Érdemes a nagyobb bútorokat letakarni, minden törékeny dolgot pedig bedobozolni. Ez akár a lakásfelújítás első lépése is lehet, az ablakcseréhez pedig elengedhetetlen.

Illetve az ablakcsere jár némi kosszal is. Sok törmelék keletkezik, így érdemes a “legkoszosabb” munkálatokkal kezdeni a felújítást. Ilyenkor még minden a régi, nincsen semmi kicserélve, tehát nem kell semmit sem félteni.

Szedjük le időben a védőfóliát

Az ablakok egy speciális védőréteggel kerülnek fel az új helyükre, mind a keret, mind az ablaküveg védve van. Ezt mindig az új tulajdonosnak kell eltávolítania az új ablakokról, a munkások így hagyják ott az új helyükön. Ezek egyébként rendkívül jól védik az ablakot, hiszen úgy vannak tervezve, hogy az ablakcsere során is megvédje az ablakokat. Ezeknek a védőszalagoknak köszönhetően nem kell izgulni, hogy a felújítás során bajuk esik az új ablakoknak. Emiatt nem amortizálódnak és remekül megvédik a nyílászárókat bármilyen külső hatás ellen. Ha végzett az egész otthona felújításával, könnyedén távolítsa el ezeket, de csak a legutolsó lépésként!

A nyílászáró csere ezekkel a trükkökkel gyerekjáték lehet! Bónusz tippként megemlíthetjük, hogy érdemes nyáron elvégezni a cserét, amikor nem kell csapadéktól tartanunk! Vágjon bele Ön is az ablakcserébe és élvezze korszerű, modern ablakait már pár nap után!