május 24, 2024

Különlegesnek ígérkezik az idei Csabai Kolbászfesztivál

kolbász kolbászfesztivál

MTI/Lehoczky Péter

Október 29. és 31. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, de idén rendhagyó módon, kolbásztöltő versenyek nélkül, amit egyébként a legnagyobbak között tartanak számon az egész világon – írja a Sokszínű vidék.

Hégely Sándor fesztiváligazgató a beol.hu megkeresésére közölte, tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé a rendezvény megtartását, de ezúttal nem hagyják fesztivál nélkül az érdeklődőket.

Szeretnénk nagyon különlegessé tenni az élményt, ezért a megszokott kolbászfesztivál eszenciáját mutatjuk be a csabaiaknak és az ide érkezőknek is – fogalmazott.

Készülnek hagyományőrző kolbászkészítő bemutatóval és kolbászvásárral, nemzetközi szárazkolbászversennyel, a sertéshús népszerűsítésével, disznóvágás-, töltöttkáposzta-főző bemutatóval, helyi termékekkel és vásárral, kulturális programokkal, koncertekkel, a családoknak pedig különleges gyermekprogramokkal.

Szeretnénk programjainkat mindenki számára elérhetővé és – a járványügyi helyzetre való tekintettel – biztonságossá tenni, ezért a belépés előzetes jegyvásárláshoz és regisztrációhoz kötött, a rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható majd – mondta.

Nyitókép: MTI/Lehoczky Péter