április 20, 2024

Már lehet jelentkezni a NAK Termékkeresőbe

Termelõi piac

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hamarosan elindul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Termékkereső szolgáltatása, amelybe már jelentkezhetnek a gazdálkodók, élelmiszer-előállítók, piacszervezők és piacüzemeltetők. A szolgáltatással jelentősen csökkenhet a termelés, a feldolgozás és az értékesítés, valamint a fogyasztó közötti „távolság”.

A NAK Termékkereső a kamara internetes portálján lesz majd elérhető, a termékek, gazdaságok, piacok, események népszerűsítésére szolgál, és ezen a keresőfelületen tudnak majd termékekre, szolgáltatásokra keresni a potenciális vásárlók, partnerek. A felületen a termelő és a fogyasztó is egymásra találhat, de ugyanígy termelők és feldolgozók közötti kapcsolatok is kialakulhatnak.

A kamara az élelmiszerlánc minden szereplőjét segíteni kívánja, a mezőgazdasági termelőktől egészen a fogyasztóig, valamint, hogy – a NAK Termékkereső használatával is – minél szélesebb körben hazai eredetű élelmiszer kerüljön az asztalokra, ráirányítva a fogyasztók figyelmét a hazai termékek választásának fontosságára. Célunk, hogy a rövid ellátási lánccal és annak értékesítési formáival csökkenthető legyen az élelmiszerek szállítási útja, és ezáltal a termelés, a feldolgozás és az értékesítés, valamint a fogyasztó a lehető legközelebb kerüljenek egymáshoz.

A NAK Termékkeresőre elindult az előregisztráció, amire az alábbi oldalon van lehetőség: https://miniapp.nak.hu/nak/termekkereso-elojelentkezesi-felulet/

Ennek kitöltésével a jelentkezők már a – tervezetten néhány hónap múlva elinduló – NAK Termékkereső megnyitásakor elérhetik majd célközönségüket, ezen közösség részévé válnak, a későbbiekben pedig maguk tölthetik fel termékeiket, módosíthatják adataikat.