május 20, 2024

Meghosszabbítják a tejágazatot érintő állatjóléti támogatás időszakát

állattenyésztés fejés tehenészet szarvasmarha

Fotó: Varga György / MTI

Azon kedvezményezettek számára, akik élnek a hosszabbítás lehetőségével, egy évvel tovább, 2023. április 30-ig tart a támogatási időszak.

Újabb egy évvel meghosszabbodik a szarvasmarha tejágazatot érintő állatjóléti támogatás kötelezettségvállalási időszaka – közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel.

A 2020 utáni Közös Agrárpolitikával kapcsolatos jogalkotási eljárás elhúzódása miatt az Agrárminisztérium a tavalyi évben egy évvel meghosszabbította a szarvasmarha tejágazatot érintő állatjóléti támogatás kötelezettségvállalási időszakát – emlékeztetett Nagy István agrárminiszter a tárca közleményében.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy 2022-ben ismételten – immár mindkettő támogatotti körre kiterjedően – elérhető lesz a hosszabbítás lehetősége. Ezáltal azon kedvezményezettek számára, akik élnek a hosszabbítás lehetőségével, egy évvel tovább, 2023. április 30-ig tart a támogatási időszak – írták.

A kedvezményezettek a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását az Államkincstár által rendszeresített és közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhetik 2022. január 25-től 2022. február 22-ig. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem 2022. március 11-ig visszavonható – áll a közleményben.

Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy nem szükséges kérelmet benyújtania – tette hozzá a közlemény szerint a miniszter.

A hosszabbítás lehetőségével élő szarvasmarhatartók a 2022. május 1-jével kezdődő gazdálkodási évtől jelentősen megemelt támogatási összegekre lehetnek jogosultak – közölte Nagy István.

A pályázati felhívás és a módosítás részleteit tartalmazó közlemények a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetőek el – írta az AM.

MTI

Fotó: Varga György / MTI