június 15, 2024

Minden eddiginél több résztvevője lesz a hajdúböszörményi traktorhúzó versenynek

hajdúböszörményi traktorhúzó verseny

Fotó: traktorhuzas.hu

A traktorhúzó versenyre Európa országaiból 22 csapatot várnak augusztus 11-13-án – mondta Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke.

A verseny része az évente tartott, a Hajdúság gazdaságát bemutató kiállításnak és vásárnak, amelynek a cégek bemutatkozásán túl része egy kelet-magyarországi agrárfórum is.

Sőrés István  alpolgármester kiemelte, a rendezők minden évben színvonalas programokat állítanak össze, amelyek ezreket vonzanak. Különösen jelentős a kelet-magyarországi agrárfórum, hiszen Hajdúböszörmény az ország második legnagyobb mezőgazdasági területtel rendelkező régiója. A város top 10-es adózói közt három jelentős mezőgazdasági vállalkozás szerepel – tette hozzá.

A fórumon a szakemberek külön szekciókban tárgyalják meg a sertés- és a baromfiágazat, a növénytermesztés és a gépesítés, a szakképzés problematikáját, ugyancsak szó lesz a hajdúsági iparfejlesztésről, különös tekintettel a kutatás-fejlesztés szerepére – jegyezte meg.

Hollósi Dávid, a rendezvényt támogató MBH Bank agrár- és élelmiszeripari üzletágának vezetője kiemelte: Hajdúböszörmény és környéke a magyar mezőgazdaság egyik hagyományos központja, jelentős részét adja az agrárkibocsátásnak. Ezért is döntöttek arról, hogy névadó szponzorként járulnak hozzá az esemény megrendezéséhez.

MTI