május 21, 2024

Női gazdálkodók képzését támogatja a TalentA magyarországi programja

dinnyeföld földek dinnye betakarítás

Fotó: MTI /Bugány János

Elindult a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat által kezdeményezett és a Magyar Női Unió szervezésében megvalósuló “TalentA Magyarorország-2021 oktatási és támogatási program”, amely 24 női gazdálkodónak nyújt online lehetőséget vezetői készségeik, üzleti és mezőgazdasági ismereteik fejlesztésére – közölte a Corteva Agriscience az MTI-vel.

A 2022 márciusában záruló többlépcsős ingyenes online program első részében 17 képzést tartanak neves szakemberek támogatásával. A képzést követően a résztvevőknek lehetőségük lesz pályázni a Corteva által nyújtott bruttó 3 millió 250 ezer forintra, amelyből az első helyezett bruttó 1 millió 500 ezer forint, a második helyezett bruttó 1 millió forint, harmadik helyezett pedig bruttó 750 ezer forint támogatást nyer. Az első három helyezett projektjeinek megvalósítását 6 alkalmas mentorálás is segíti.

A közleményben Kollár Krisztina, a Corteva Agriscience magyarországi vállalati kommunikációs munkatársa kiemelte, a programba sokszínű csapat gyűlt össze. Hozzátette, hogy a Corteva mint kutató fejlesztő vállalat elhivatott az innováció iránt, folyamatosan törekszik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok fejlesztésére, ezen tudás átadására.

A TalentA Programot a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapította, amely 2019-ben indult Spanyolországban, ezt követően több európai országban is megvalósult, az idén indult Portugáliában és Magyarországon. A program több mint 500 női gazdálkodó képzését és fenntartható mezőgazdasági törekvését támogatta Európában.

MTI

Fotó: MTI /Bugány János