május 21, 2024

Pályaorientációs programokon népszerűsíti az agrárszakmákat a NAK

kertészet gyümölcsös metszés

FORRÁS: MTI/BALÁZS ATTILA

Országszerte pályaorientációs programokon népszerűsíti az agrárszakmákat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – közölték az MTI-vel.

Évek óta minden megyében rendeztek pályaorientációs programheteket az agrárszakmák bemutatására, a pályaorientációs programsorozatokon pedig az agrárszakképző intézményeket ismerhetik meg az érdeklődők. A programnapokon munkafolyamatokban is részt vehetnek – írták.

Októberben digitális kampány is kezdődött, a bemutató anyagokat a népszerű közösségi alkalmazásokban lehet megtekinteni. A NAK emellett a honlapján tesz közzé hamarosan agrárszakmákat bemutató kisfilmeket, az Agrárszakma Iránytű kiadványát pedig letölthető formában jelentette meg. A tanulói agrárprojektjeit díjazó felhívásukra november 22-ig lehet jelentkezni.

A kezdeményezéseket az utánpótlás biztosításával indokolták, mivel – mint hangsúlyozták – a nemzedékváltás mind a gazdaságokat vezetők, mind a szakképzett munkaerő körében jelentős kihívás. Az agrárium népszerűsítését a NAK kiemelten fontosnak tekinti, kiemelt célként szerepel a szervezet küldetésnyilatkozatában is – olvasható a közleményben.

MTI

FOTÓ: MTI/BALÁZS ATTILA