július 24, 2024

Több mint kétszáz millió fűszerpaprika-feldolgozásra

paprika rubin

Fotó: Rubin Paprika Facebook

Több mint kétszáz millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő támogatásból fejleszti működési hatékonyságát a szegedi, fűszerpaprika-feldolgozással foglalkozó Rubin Kft. – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A vállalat a 209,3 millió forintos támogatást a Széchenyi Terv Plusz Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) kapja a társaság versenyképességének javítására, piaci pozíciójának erősítésére, hatékonyságának fokozására.

A támogatott projekt több elemből áll, amelynek része új gépek beszerzése, a telephely korszerűsítése, az információs-technológia fejlesztése, képzési és tanácsadási szolgáltatás igénybevétele, valamint napkollektorok beszerzése is.

A szegedi társaság 25 éves múlttal rendelkezik, piacvezető szerepet tölt be a magyarországi fűszerpaprika feldolgozás területén, és nemzetközi szinten is értékesíti termékeit – írták.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Rubin Kft. tavalyi nettó árbevétele 418,6 millió forint volt, egy évvel korábban pedig 124,1 millió forintot tett ki. A cég 2021-ben 60,4 millió forint nyereséggel zárt, míg 2020-ban az adózott eredménye 12,4 millió forint volt.

MTI

Fotó: Rubin Paprika Facebook