április 17, 2024

35. Bábolnai Gazdanapok részletes programja

traktor Gazdanapok Bábolnán

Bábolna, 2021. szeptember 9. Mezõgazdasági munkagépek a 34. Bábolnai Gazdanapokon 2021. szeptember 9-én. MTI/Krizsán Csaba

Szeptember 8-10. között a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokon várja látogatóit a Bábolnai Gazdanapok. A mintegy 20 ezer négyzetméteren megrendezésre kerülő esemény a szakmai és a szélesebb közönség számára is érdekes és izgalmas programokkal szolgál majd.

Az idei, jubileumi 35. Bábolnai Gazdanapok fókuszában a megszokott módon a szántóföldi növénytermesztés, a gépesítés és számos kapcsolódó háttéripari tevékenység lesz. “A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok szervezőként és helyszínként is olyan garanciát jelent, amely szavatolja az esemény jelentőségét és színvonalát” – fogalmazott Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a tárca közleményében.

Hozzátette: az elmúlt időszak az agrárium valamennyi szereplője számára rendkívüli kihívásokat hozott. Valamennyi gazdálkodó számára nyilvánvalóvá vált, hogy az alkalmazkodás, a változtatás képessége elengedhetetlen az eredményes működéshez. Az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás hétköznapi gyakorlatának kialakításában kiállítók érdemben segítséget nyújtanak az érdeklődőknek – közölte.

Bábolnai Gazdanapok
Forrás: Youtube

Az államtitkár kiemelte: a szakmai jelentőségét az is erősíti a bábolnai rendezvénynek, hogy a gazdanapok keretében nagyszabású konferenciát terveznek a 2023-tól induló Közös Agrárpolitikáról, amelynek során a támogatási és szabályozási keretrendszert érintő főbb változásokról beszámolnak majd, legyen szó a terület alapú támogatásokról, a beruházásokról, a vidékfejlesztésről, vagy az állat- és növénytermesztésről. Téma lesz az elmúlt hónapokban lezajlott tárgyalások aktuális eredménye is az Európai Bizottságban. A gazdálkodási tervezésben nélkülözhetetlen információkat a kiszámíthatóság érdekében teszi közzé az agrártárca.

Haál Gábor a házigazda, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok igazgatója hangsúlyozta, hogy a szakmai eszmecsere megkerülhetetlen fóruma az esemény, amely a széles közönség számára is érdekes és izgalmas programokat tartogat.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok közös szervezésében megvalósuló Bábolnai Gazdanapok

részletes programja

35. Bábolnai Gazdanapok programok 01
Forrás: magyarmezogazdasag.hu
35. Bábolnai Gazdanapok programok 02
Forrás: magyarmezogazdasag.hu
35. Bábolnai Gazdanapok programok 03
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

 

MTI

Címlapkép: Mezõgazdasági munkagépek a 34. Bábolnai Gazdanapokon 2021. szeptember 9-én. MTI/Krizsán Csaba