április 29, 2024

5+1 pink színárnyalatú virág a kertbe

clematis pink2

Köszönhetően a változatos, ezer színben pompázó virágoknak, ma már semmi akadálya, hogy kedvenc árnyalatunkkal díszítsük a balkonunkat vagy a kertünket. Összegyűjtöttünk olyan könnyen gondozható pink és rózsaszín árnyalatú évelőket és egynyáriakat, amelyek bármilyen helyen jól mutatnak.

apink lemonade 795029 1280

A romantikus hangulatú kertek erkélyek és teraszok mindig divatosak, számtalan lehetőség van a kialakítására. A jó ötletek megvalósításához nem kell költséges kiadásokra gondolni, legegyszerűbben a megfelelő virágok színkavalkádjával érhetjük el. A hatás fokozható, ha pár futónövényt is elhelyezünk, hiszen a leomló dús virágok, vagy csak zöld levelek is nagyon jól kiemelik még a kisebb helyeket is. Emellett ízlésünktől és pénztárcánktól függően számtalan kerti kiegészítővel – kerti bútorral, színes textíliával, vagy fényfüzérrel dobhatjuk fel.

Kerti mályvarózsa

kertimalyvarozsa Alcea rosea hollyhock min

A kerti mályvarózsa évelő növény, rendkívül jól tűri a szárazságot. Nagyra nő, a kifejlett magassága akár a két métert is elérheti. Telt, kehely alakú virágai egész nyáron számtalan színben pompáznak. Könnyen szaporítható magról is.

Szívvirág

Bleeding Heart szivvirag min

A dekoratív szívvirág árnyékos félárnyékos helyek mutatós növénye, nemcsak lecsüngő szív formájú virágaival díszít, hanem az élénkzöld leveleivel is. Házfront mellett, de akár cserépben is jól tartható. Hagymás évelő növényként a virágzása után visszahúzódik a hagymájába, viszont jó tudni, hogy minden része mérgező és megérintve bőrirritációt okozhat.

Mindignyíló begónia

begonia1 min

A mindignyíló begónia, vagy kerti begónia népszerű és hálás egynyári növénye a teraszoknak és balkonoknak. Általában 15-20 cm magasra nő, gyorsan bokrosodik. Kerekded, különféle színű zöld és vöröses-barnás levelekkel rendelkezik, de a virágok is számtalan színben pompáznak. Rendkívül hosszan – egész áprilistól az őszi fagyok megjelenéséig virágzik.

Klemátisz

clematis pink

A klemátisz, vagy iszalag egyike a legkedveltebb futónövényeknek, számtalan fajtája ismert, és változatos színekben kapható, így rózsaszín árnyalatban is. Balkonon is jól tartható, érdemes tágas, nagyobb dézsába ültetni. Ha jól érzi magát, akkor egész nyáron hozza dekoratív virágait.

Levendula

Habár a lilás színű levendula az elterjedt, a nemesítés miatt ma már különféle tulajdonságú -illóolajtartalmú, szárhosszúságú és koraiságú levendula fajták kaphatók. A ’Miss Katherine’ hibrid gyönyörű rózsaszín árnyalatú fajta.

+1 Kleopátra tűje

cleopatras needle 5380309 1280

A Kleopátra tűje egy, másfél méter magasra növő egynyári növény. Különlegességét az elágazó száron megjelenő fürtvirágzatának köszönheti, amelyek júniustól egészen az ősz fagyok beálltáig folyamatosan fejlődnek. Napfényes helyeken érzi jól magát, eleinte rendszeres öntözést kíván, azonban a később már csak közepesen vízigényű.