
A felnőttek egyharmada nem fogyaszt, de vásárol bort – mondta Hajdu Zoltán, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmaközi részlegvezetője.
Kiemelte, a bor különleges, presztízzsel rendelkező élelmiszeripari termék, amely az ünnepek kelléke, sokan ajándékként vásárolják.
Egy idén nyári kutatásuk eredményei alapján arról beszélt: az átlagos fogyasztó a vacsora utáni egy-két pohár borát a palackonkénti 800-900 forintos kategóriából választja, míg ha barátokkal borozik, akkor az 1000-1200 forintosból. Ez az összeg az ünnepek idején 1200-1500 forintig, ajándékvásárláskor pedig 1500-1750 forintig csúszik fel. Megemlítette, hogy a nők mintegy tíz százalékkal drágább borokat választanak.
Népszerű cikkek a rovaton belül
Könnyen emészthető, zsírszegény, egészséges – Együnk több nyulat!
Nagy a baj! Kontrollálatlanul áramlik az Európai Unióba az ukrán baromfihús és tojás
Mértékkel továbbra is fogyasztható az aszpartám édesítőszer
Elindult a hentesüzletek támogatásának kifizetése
Erdélyben juthatnak új értékesítési lehetőségekhez a magyar élelmiszergyártók
A tejtermékek esetében is ellátási lánc szemléletben kell gondolkodni
Újra bevizsgálták: káros az egészségre az ukrán gabona
Új magyar biosör-termékcsalád alternatív gabonafélékből
Szingapúrban népszerűsítik a magyar élelmiszereket