június 24, 2024

A legendás amerikai színész méhmenedékké alakította át 50 hektáros birtokát

méhkaptar

Morgan Freeman méhmenedékké alakította át 50 hektáros farmját a környezet megmentése érdekében

Morgan Freeman nagyon is komolyan veszi a fenyegető helyzetet, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen a méhek megmentésében. 2014-ben kezdett méhészkedéssel foglalkozni.

A méhek bolygónk ökoszisztémájának nélkülözhetetlen részét képezik. Fontos szerepük van a növények beporzásában, ezért a túlélésünk nagymértékben függ ezektől a kis rovaroktól. A méhek azonban mára a veszélyeztetett fajok listájára kerültek, és a kihalás szélére sodródtak. A Science Times szerint a teljes méhpopuláció csaknem 90%-a eltűnt. Ennek nagyrészt az emberi tevékenység az oka, ami egyre inkább fenyegeti a méheket és más beporzókat, például lepkéket, denevéreket és kolibriket is.

A legendás amerikai színész, Morgan Freeman nagyon is komolyan veszi ezt a fenyegető helyzetet, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen a méhek megmentésében. 2014-ben kezdett méhészkedéssel foglalkozni.

Freeman végül teljes mississippi farmját a méhek igazi menedékévé alakította. A kis rovarok háborítatlanul élhetnek a körülbelül 50 hektáros területen. Freeman 26 kaptárt vitt Arkansasból Mississippi államban található farmjára, ahol cukorral és vízzel eteti a méheket, ugyanakkor rengeteg növényt, többek között levendulát, lóherét és magnólia fákat is ültetett.

A színész elmondta, hogy soha nem visel speciális védőruhát, de a méhek még soha nem csípték meg őt. Freeman soha nem zavarja meg a kaptárok életét, és mézet sem gyűjt be, egyszerűen csak hagyja, hogy a hasznos kis rovarok éljék az életüket.

„Rengeteg virágzó növényem van, és van egy kertészem is. Ő is foglalkozik a méhekkel, és segít kitalálni, vajon mit szeretnének. Szóval van több hektár lóherénk, ugyanakkor levendulát is ültettünk, meg körülbelül 140 magnóliafát” – magyarázta Freeman, aki nemzetközi elismerést is kapott a méhpopuláció megmentésére tett erőfeszítéseiért.

Forrás: filantropikum.com