Gyorsan elkészíthető, egyszerű, zsírmentes, így szívbarát étel. Hasonlít a grillcsirkéhez, de attól jóval pikánsabb, ízletesebb és látványosabb is.
Hozzávalók:
1 nagyobb tanyasi csirke
2 nagyobb, savanykás alma
1 nagy marék aszalt szilva
1 vöröshagyma
só
1 sütőzacskó
Elkészítés:
A bontott csirkét mossuk meg, majd törlőkendővel szárítsuk fel róla a nedvességet. Kívül-belül kenjük át vékonyan sóval. Az almát hámozzuk meg, és vágjuk cikkekre, a hagymát szeletekre. Az alma felével, a szilva felével és egy kevés vöröshagymával töltsük meg a csirke belsejét. A lyukat fogpiszkálóval vagy hústűvel tűzzük meg.
A csirkét tegyük a sütőzacskóba és mellé dobáljuk be a maradék zöldséget, gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Látni fogjuk a színén, ha kész, de kb. 40-50 percre lesz szükségünk (a csirke méretétől függően).
Ha kész, a zacskóban lévő zöldségeket a kisült szafttal, és kevés tejszínnel leturmixolunk. Ha kell, kis vízzel hígíthatjuk a mártást. Párolt zöldségekkel, sült krumplival és a mártással tálaljuk.
Címlapfotó: Illusztráció / streetkitchen.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma