A gyümölcsös, szilvás-gesztenyés hús egy igazi ünnepi fogás. Pulyka helyett csirkéből is készíthető!
Hozzávalók:
csirke- vagy pulykamell filé
gesztenyemassza
aszalt szilva
vörösbor
só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
A húst vékonyra klopfoljuk, vagy inkább csak jól megnyomkodjuk.
Csirkemellből göngyölegek, a pulykából rolád készíthető (egybe sül, a végén szeleteljük). A húst befűszerezzük. Az aszalt szilvát vörösborban felfőzzük, hogy teljesen puha és ízletes legyen.
A húsokat vékonyan megtöltjük a gesztenyemasszával és az aszalt szilvával, majd feltekerjük őket és hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük, hogy ne essenek szét a sütés közben.
A megtöltött húsokat tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal és vízzel. Először fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 40 perc).
Bármilyen köret: rizs, zöldségek vagy burgonyapüré is illik hozzá.
Címlapkép: Illusztráció / cookta.hu
Népszerű cikkek a rovaton belül
Ha unod a lecsót, inkább grillezd a paprikát!
Méhpempő, az élet elixir
Kókuszzsír, az egészséges főzés alapja
Padlizsánkrém: Egészséges, finom és gyorsan elkészíthető
Cseresznye lekvár
Sztrapacska
Fehérboros-fokhagymás csirkecomb
Amerikai almás pite
Töltött alma