április 24, 2024

Aszalt szilvával töltött gesztenyés pulyka

gesztenyés-pulyka

cookta.hu

A gyümölcsös, szilvás-gesztenyés hús egy igazi ünnepi fogás. Pulyka helyett csirkéből is készíthető!

Hozzávalók:
csirke- vagy pulykamell filé
gesztenyemassza
aszalt szilva
vörösbor
só, bors, fokhagyma

Elkészítés:
A húst vékonyra klopfoljuk, vagy inkább csak jól megnyomkodjuk.

Csirkemellből göngyölegek, a pulykából rolád készíthető (egybe sül, a végén szeleteljük). A húst befűszerezzük. Az aszalt szilvát vörösborban felfőzzük, hogy teljesen puha és ízletes legyen.

A húsokat vékonyan megtöltjük a gesztenyemasszával és az aszalt szilvával, majd feltekerjük őket és hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük, hogy ne essenek szét a sütés közben.

A megtöltött húsokat tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal és vízzel. Először fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 40 perc).

Bármilyen köret: rizs, zöldségek vagy burgonyapüré is illik hozzá.

Címlapkép: Illusztráció / cookta.hu