április 23, 2024

Sült hal sörtésztában

Sült hal sörtésztában

sobors.hu

A sörtésztában sült hal kívül ropogós, belül omlós. Ízletes paradicsomos mártás illik hozzá, de aki ezt nem szereti, bármi mással is kínálhatja. A friss fűszerektől és a sörtől különleges ízt kap a hal, így avanzsál ünnepi fogássá.

Hozzávalók:
4 szelet tengeri hal
1 db citrom
25 dkg liszt
3 dl sör
3 db tojás
só, bors, szerecsendió
olaj a sütéshez

Hozzávalók a paradicsomos mártáshoz:
2 fej vöröshagyma
12 db paradicsom
6 evőkanál, lehetőleg olíva olaj
4 dl sör
só, bors, petrezselyem, bazsalikom

Elkészítés:
A halat csíkokra vágjuk és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével, majd állni hagyjuk.

Egy tálban összekeverjük a tojást, a lisztet és a sört, s ezt is ízesítjük sóval, borssal.

Megmártjuk benne a halcsíkokat, és forró olajban megsütjük.

Egy serpenyőben olíva olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd ízesítjük bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal, végül felöntjük a sörrel, és megpároljuk. Addig pároljuk, amíg el nem fő a leve!

Címlapkép: Illusztráció / sobors.hu