
Az alföldi kenyér sokak véleménye szerint a legfinomabb kenyérféle. Mivel az elkészítési módjai igencsak változatosak, ezért a tápanyag- és vitamintartalomban is tapasztalhatunk eltérést. Az alábbi táblázat a klasszikusnak mondott recept szerinti tápanyagtartalmat írja le. A finom alföldi kenyér elkészítésének feltétele a megfelelő kovász, amit legkülönfélébb receptek alapján állítanak össze, sokszor tájegységtől függően.
Az alföldi kenyér tápanyagtáblázata
TÁPANYAG | MENNYISÉG |
Energia (kcal) | 265 |
Fehérje (g) | 10 |
Zsír (g) | 1,4 |
Szénhidrát (g) | 52 |
Népszerű cikkek a rovaton belül
A meggy jótékony hatásai
A vadcseresznye (madárcseresznye) hatása az egészségre
A cseresznye hatása az egészségre