május 24, 2024

Borászati élmény-látogatóközpont létesült Cserkeszőlőn

cserkeszőlő_borászati látogatóközpont

Facebook

A fejlesztés hosszú távú céljai között egyebek mellett a látogatók és a vendégéjszakák számának növekedését, a turizmus további erősödését nevezték meg.

Borászati élmény-látogatóközpont létesült Cserkeszőlőn a helyi önkormányzat által a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán elnyert csaknem 230 millió forint támogatásból – közölte a projekt kommunikációját végző cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a település külterületén a Bagi-Szinyei Merse kúriát borászati látogatóközponttá alakították. A fejlesztés hosszú távú céljai között egyebek mellett a látogatók és a vendégéjszakák számának növekedését, a turizmus további erősödését nevezték meg. A központ számos szórakozási lehetőséget kínál, például egy borkocsonya látványkonyhát. Az alapanyagul szolgáló bort, mustot és gyümölcsöket helyi borászok, pincészetek és termelők biztosítják.

A KSH összesítése szerint a legnépszerűbb Jász-Nagykun-Szolnok megyei termálfürdős települések között 2020-ban a teljes vendégforgalom alapján első helyen állt Cserkeszőlő (több mint 73 ezer vendégéjszakával), a második  Berekfürdő (csaknem 67 ezer), a harmadik Tiszafüred (csaknem 60 ezer éjszakával).

MTI

Címlapkép: A létesítmény hivatalos Facebook oldala