április 23, 2024

Costa Blanca látnivalók: Attrakciók családosoknak

Costa Blanca látnivalók

Alicante és környéke népszerű tengerparti nyaralóhely, amely kifejezetten kellemes nyaralást nyújt a kisgyerekes családoknak. Kedvelt nyugodt vízű, jól felszerelt strandjai és számos attrakciója miatt, amelyek különféle korosztály számára izgalmassá teszik a nyaralást. A tartomány felhőkarcolóiról híres városában Benidormban, számos szórakoztató park található. Érdemes felkeresni a tenger felett lévő kilátóplatformját, a Balcón del Mediterráneo-t.

Alicante a Costa Blanca fővárosa jelentős turisztikai központ, ahová közvetlenül repülőjárattal utazhatunk. Tágas, aranyló homokos partvonala ideális a családos nyaralóknak, azonban számos eldugott sziklás öböl is található a közelben. A gyermekes családok körében azért is népszerű, mivel a közeli szórakoztató parkok a strandolás mellett kellemes kikapcsolódást nyújtanak a csemeték számára.

Legjobb attrakciók családosoknak Alicantéban és környékén

Tabarca-sziget

Az Alicante várossal szemközt lévő szigetcsoportra egy órás hajóúttal juthatunk el Alicante kikötőjéből, a vízi út és a sziget felfedezése még a család legfiatalabb tagjainak is izgalmat jelentenek. A Tabarca-sziget Spanyolország első tengeri rezervátuma, és Alicante tartomány egyetlen lakott szigete. A partján kristálytiszta vízű, kék zászlós strandok találhatók.

Alicante strandjai

A Costa Blanca strandjai kifejezetten ideálisak a gyermekek számára, A nyugodt vizekben nem csak úszhatnak, hanem akár szörfözni is megtanulhatnak. A családos nyaralók kedvence a Playa del Postiguet. A város központjában közvetlen a kikötő mellett húzódik, felette pedig a Castillo de Santa Bárbara magasodik. A tágas finom aranyhomokos partszakasz vízisportokra kiváló, a strand pedig jól felszerelt, a gyerekek számára külön játszótér van kialakítva, valamint vízi sportkölcsönzőket is találhatunk.

Szórakoztató parkok Alicante tartományban, Benidormban

Az utazási szokások és elvárások átalakulása miatt napjainkban az izgalmas és kényelmes nyaralás olyan attrakciók meglétét is elvárja, mint a különböző tematikus parkok és aquaparkok. Alicante tartományban – Benidormban számos szórakoztató parkot is találhatunk, víziparkot, vidámparkot egyaránt. A város emblematikus helye a Mirador de Castillo, ahol a régi városvédő falak és ágyúk láthatók, valamint össze van kapcsolva egy tenger felett lévő kilátóplatformmal, a Balcón del Mediterráneo-val.

 Terra Míticia

Benidormot a spanyol Manhattan néven hívják, Alicantétól 38 kilométer távolságra található. A városban járva érdemes felkeresni a Cruz Benidormot, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a városra. A Terra Míticia  Benidormban található téma és vidámpark a Földközi-tenger ősi civilizációit állítja a középpontba. A vidámpark kiváló kalandozás az ókori görögök, rómaiak és egyiptomiak idejébe. A Terra Míticia 4 kilométer távolságra található Benidorm Poniente strandjától.

Aqualandia

Az Aqualandia a Sierra Helada Natur park területén, található Benidormban. A gyönyörű természeti környezetben – tipikus helyi növényzettel berendezett parkban nagyszerű attrakciók várják a különböző korosztályú és más-más izgalomra vágyó látogatókat. 1985-ben Spanyolország első víziparkjaként nyílt meg, még napjainkban is a világ egyik legnagyobb vízi parkja. A különféle kategóriák az Aqulandia által jól ismert sztenderdek szerint vannak kialakítva, összesen 16 különböző intenzitású attrakció közül választhatunk. Érdekessége a Verti-Go, amely Európa legmagasabb csúszdája, 33 méter magas.

Mundomar

A város add otthont a Mundomar állatparknak, amelyet kifejezetten gyermekes családok és fiatalok számára terveztek. Kiváló program családos kirándulásra. A parkban különböző állatfajok: hüllő, emlős, madár található. Olyan egyedi élmények is várják a látogatókat, mint az úszás az oroszlánfókákkal, delfinsimogatás, és az állatokkal való fotózkodás.