április 24, 2024

Csaknem kétszáz sertést lopott el a munkahelyéről egy állatgondozó

malac-disznó-sertés sertéstelep

Fotó: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Magának tizenöt sertést tartott meg, azokat több fordulóval, az elektromos kerékpárjára gumipókkal rögzített ládában vitte haza.

Csaknem kétszáz, 25 és 50 kiló közötti sertést lopott el a munkahelyéről egy férfi Vésztőn – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A police.hu oldalon azt írták, a férfi tavaly április utolsó napján és májusban egy hónap alatt nyolcmillió forint kárt okozott a munkaadójának.

Magának tizenöt sertést tartott meg, azokat több fordulóval, az elektromos kerékpárjára gumipókkal rögzített ládában vitte haza. Emellett adott is el egy mezőgyáni és két vésztői férfinak az állatokból, és az egyik közösségi oldal piacterén is hirdette a szerzeményeit.

A vevők rendszerint éjszaka mentek a telephelyhez, az állatgondozó a kerítésen át adta ki nekik a jószágokat, így ők is tisztában voltak azzal, hogy az állatok lopottak.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság az állatgondozót sikkasztás, a vásárlókat pedig pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A büntetőeljárás iratait továbbították az ügyészségre – közölték.

MTI