június 17, 2024

Ismerd meg a saját szerencsejáték stílusodat

casino32

Sokan úgy játszanak rendszeresen online szerencsejátékokkal és próbálják megtalálni a legjobb nyerő taktikákat, hogy közben még a saját szokásaikkal sincsenek tisztában. A profi szerencsejátékos karrierhez vezető első lépcső a saját szerencsejátékkal kapcsolatos adottságaid megértése. Hiába kínálnak az olyan új magyar online kaszinó oldalak, mint például a GG Bet kaszinó oldal akár több ezer különféle játékot, ha te olyanokon próbálkozol, amelyek nem illeszkednek a játékstílusodhoz. Nem tud mindenki jó lenni minden játékban, mindenkinek más játékokban lesz nagyobb szerencséje. Ha ezt nem tudod jól felmérni, akkor esélyed sem lesz a győzelemre. Olvass tovább és ismerd meg a saját szerencsejátékokkal kapcsolatos adottságaidat és tedd meg az első lépést a saját személyreszabott nyerő stratégiád megalkotására.

Rövid Vagy Hosszú Játékidő

A játékidőt vizsgálva alapvetően kétféle szerencsejátékost szokás elkülöníteni. Persze lehet, hogy te ezek közül egyik sem vagy igazán, hanem valahol a kettő között helyezkedsz el, azonban a két véglet minden esetben ugyanaz. Az egyik oldalon azok a játékosok vannak, akik csak naponta egyszer vagy akár csupán néhány naponta egyszer ülnek le játszani, de akkor több órát is szerencsejátékkal töltenek, míg a másik oldalon azok a játékosok vannak, akik bár van, hogy csak alig 5-10 percet játszanak, ezt naponta több, akár 4-5 alkalommal is megteszik. Ez persze nem csak a személyes preferenciáidtól függ, hanem az élethelyzetedtől is. Van, aki azért játszik sokszor rövid ideig, mert egyszerűen nincs rá lehetősége, hogy egyszerre játsszon hosszabb ideig, másnak pedig bár több ideje lehet a játékra, erre csak a nap egy meghatározott szakaszában van lehetősége.

Azért is fontos, hogy felismerd a saját játékstílusodat, mivel a rövid és a hosszú játékhoz eltérő szerencsejátékformák igazodhatnak jobban. Ha sokszor pörgetsz rövid ideig, akkor számodra elsősorban az instant játékok és a nyerőgépek, különösen az alacsony volatilitású nyerőgépek lehetnek ideálisak. Sok olyan asztali játéknél, mint például a póker, a rulett vagy a baccarat, van, hogy egy kör önmagában közel 5 percig tart, úgyhogy ezekben a játékokban csak akkor fogsz tudni jól érvényesülni, ha egyszerre hosszabb ideig játszol. A leginkább pörgős asztali játék a blackjack, amelyen akár néhány perc alatt is több kört játszhatsz le, így, ha csak rövid ideig szoktál játszani, de asztali játékkal próbálkoznál, akkor ez lehet az ideális választás.

Megérzések És Taktikák

A játékosokat taktika szerint is két végpontra lehet osztani, mely esetben az egyik oldalon azok helyezkednek el, akik kizárólag a megérzéseikre és a szerencsére hagyatkoznak, másik oldalon pedig azok, akik különféle komplex stratégiákkal és trükkökkel igyekeznek nyerni. Fontos leszögezni, hogy ilyen szempontból nem csak a játékosokat, hanem a szerencsejátékokat is két csoportra lehet osztani. A nyerőgépek esetében például igen kevés lehetőség van taktikázni, ellenben a póker esetében a jó taktika még a szerencsénél is többet ér. Az asztali játékok többsége valahol középúton helyezkedik el.

Különösen fontos, hogy olyan játékokat preferálj, amelyek ebből a szempontból illeszkednek a stílusodhoz. Ha kifejezetten jó megérzéseid és kötélidegeid vannak, akkor a slot játékokon és az instant játékokon fogsz tudni a legjobban szerepelni. Ellenben ezeken a játékokon nem fogsz tudni taktikázni, úgyhogy, ha te inkább pragmatikusabb játékos vagy, kevésbé jó megérzésekkel megáldva, akkor próbálkozz az asztali játékoknál, amelyeken egy jó fogadási taktika vagy játékstratégia is segíthet a győzelemben.

Negatív Viselkedésminták

Mindig, amikor szerencsejátékról beszélünk, fontos kiemelni bizonyos negatív viselkedésmintákat, amelyeket mindenképpen kerülni kell. Sokan sajnos ezek egy részét is afféle “játékstílusnak” gondolják, annak ellenére, hogy ezeket a “játékstílusokat” követve gyakorlatilag csak veszíteni fogsz. Az első és legfontosabb szabály az, hogy megtanulj veszíteni. A legnagyobb profik sem tudnak mindig nyerni, így kizárólag annak van esélye profi szerencsejátékossá válni, aki nem csak a győzelmet, de a veszteségeket is megfelelően tudja kezelni. Ha úgy érzed, hogy nagyon nem megy a játék, akkor inkább hagyd abba és próbálkozz egy másik nap ismét. Ha olyankor erőlteted a játékot, amikor nem kéne, azzal csak a veszteségeidet fogod halmozni. Az, ha valaki soha nem áll fel az asztaltól vesztesként nem egy valódi taktika, hanem egy rendkívül káros viselkedésforma, amit követve óriási bukókba fogsz belefutni.

Ugyanez igaz a kényszeres játékra is. Csak akkor játssz, amikor tényleg van hozzá kedved és szellemileg is elég friss vagy a játékhoz. Kerüld a játékot olyankor, amikor fáradt vagy és soha ne játssz csak azért, mert unatkozol. Ha nyerni akarsz, akkor jó formában kell lenned a játékhoz. Sokan elalvás előtt, már félig álomba borulva pörgetnek a telefonjukról, de ez nem gyakran bizonyul jó nyerő stratégiának.

Játékstílusok És Nyerő Taktikák

Ha jobban megismered a szerencsejátékokkal kapcsolatos szokásaidat, úgy könnyebben fogod tudni kialakítani a nyerő stratégiádat. A legfontosabb, hogy ne dolgozz önmagad ellen. Olyan játékokkal próbálkozz, amelyek illeszkednek a stílusodhoz és a lehetőségeidhez és vedd figyelembe, hogy az egyes játékok elsajátításához szükséges idő nagyon eltérő lehet. A profi pókeresek éveket is játszanak, mire igazán jó játékossá válnak, míg jó megérzésekkel a nyerőgépek világában akár néhány hét alatt is sikeressé válhatsz. Mindig játssz tudatosan és kerüld a már felsorolt negatív viselkedésmintákat. Időről-időre értékeld újra a játékstratégiádat, ha szükséges és mindig kövesd szorosan nyomon a nyereményeidet és a veszteségeidet!