június 20, 2024

Jön az Agtech SUMMIT agrárdigitalizációs konferencia

Agtech SUMMIT

Fotó: NAK

Fiatal agrárvállalkozók a digitális korban, az agtech forradalom hatásai, a robotika és az emberi munkaerő kérdései – többek közt ezeket a témaköröket érinti a november 22-i Agtech SUMMIT agrárdigitalizációs konferencia. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) NAK TechLab programja által szervezett esemény rámutat az ágazat kihívásaira és lehetőségeire, valamint olyan stratégiákat és megoldásokat vázol fel, melyek meghatározóak az agrárium fenntartható és versenyképes jövőjében.

Az esemény egyik kiemelt célja az agrárium jövőjével kapcsolatos legfrissebb kutatások, technológiai fejlesztések és agrárpolitikai változások bemutatása, összefoglalót adva a résztvevőknek arról, hogy milyen irányvonalak és trendek várhatóak a mezőgazdaságban a digitalizációs fejlesztések vonatkozásában.

„Vállalt feladatunk, hogy a digitális térben is egyfajta érdekképviseletet biztosítsunk az ágazat számára. Az Agtech SUMMIT konferencia közelebb hozza a gazdálkodói réteget az új típusú megoldásokhoz, amivel érdemi előrelépést tehetünk ezen technológiák szélesebb körű elterjedéséért, mind a kisebb, mind a nagyobb gazdaságok esetében.” – hangsúlyozza Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Agtech SUMMIT
Fotó: NAK

A konferencia lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők megosszák tapasztalataikat, véleményüket az agrárium jövőjét érintő kérdésekről, például a fenntarthatóságról, az élelmiszerbiztonságról vagy az automatizációról. Az egész napot felölelő program többek közt kitér olyan kérdésekre is, hogy vajon mire építhetjük a jövő élelmiszergazdaságát, hogyan alakítják a különböző agrártechnológiai megoldások
a piacot Magyarországon. Továbbá azt a kérdést is boncolgatják a meghívott szakértők, hogy megoldhatják-e önmagukban a digitalizációs eszközök a mezőgazdaság előtt álló kihívásokat?

A rendezvény nem csak technológiai aspektusból, de társadalmi vonatkozásban is fontos témákat feszeget, így például a fenntarthatósági megfelelésekét, melyek egyrészt bizonyos összefüggésekben megnyugvást adnak, de egyre nehezebb körülményeket teremtenek gazdálkodóknak. Szó lesz az ilyen típusú kihívásokról, és arról, hogy ezen problémák nagy része hogyan kezelhető technológiai úton.

Az esti programrészben a kamara hosszú távú innovációs programjában részt vevő fejlesztői csapatokat és azok ágazati kihívásokra reagáló megoldásait is megismerheti a közönség.

Az esemény kiváló alkalmat kínál az agrárium iránt érdeklődő szakemberek és vállalkozók számára
a kapcsolatok építésére, a partnerségek kialakítására és az ötletek megosztására.

A 2023. november 22-i Agtech SUMMIT eseményen a részvétel ingyenes, regisztrálni itt lehet.

(NAK)

Fotó: NAK