április 20, 2024

Jövő héten NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow!

NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow Mezőfalva

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz-és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által szervezett rendezvénynek hagyományosan a Fejér vármegyei Mezőfalva melletti szántóföldek adnak otthont, több mint 40 hektáron.

Időpont: 2023. június 7-8. (szerda – csütörtök), 9:00 – 17:00 óra

Helyszín: Mezőfalvai Zrt., 2422 Mezőfalva–Nagysismánd

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata megtekinthető. A kéthektáros állógép-kiállítás mellett a mozgó gépbemutatón munkavégzés közben ismerhetik meg a látogatók a legmodernebb gépeket, eszközöket.

A rendezvény górcső alá veszi azokat a lehetőségeket, technikákat és jó gyakorlatokat, amelyek alkalmazhatók például aszály vagy más szélsőséges jelenségek esetén.

A „Változó klíma, alkalmazkodó mezőgazdaság!” tematikus tanösvény ismerteti a klímaváltozás hatásait és azokat az alkalmazható megoldásokat, amelyek segítenek a gazdálkodóknak mérsékelni a negatívumokat.

A másfél hektáros NAK Szakmai Színtér – a fenntarthatóság jegyében – gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, bemutatva a gazdálkodás környezeti fenntarthatóságának aktív, gyakorlati megvalósítási lehetőségeit. Mindezen témákban szakértők is állnak az érdeklődők rendelkezésére a helyszínen, ahogy az agrártámogatási lehetőségek kapcsán is.

A kiállításon helyet kapnak fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók is.

További információk a kiállításról, részletes program:

www.szantofoldinapok.hu; www.agrargepshow.hu