június 17, 2024

Több mint 20 ezrena NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n

Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalva

Résztvevõk a Szántóföldi Napok és AgrárgépShow kiállítás megnyitóján a Fejér vármegyei Mezõfalván 2023. június 7-án. MTI/Vasvári Tamás

Több mint 20 ezer látogatót fogadott a csütörtöki zárásig az idei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Az idei esemény a fenntartható, valamint a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, eszközök bemutatására összpontosított. A legújabb technológiák mellett bemutattak olyan eljárásokat is, amelyek szélsőséges időjárási körülmények esetén segíthetnek a gazdálkodóknak, mérsékelhetik a klímaváltozás hatásait, hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz. Az érdeklődőket az agrártámogatási lehetőségekről is tájékoztatták a rendezvény előadói – írták.

Az ország legnagyobb, 40 hektáros szántóföldi kiállítását 2017 óta minden évben megrendezi a NAK a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (Megfosz) együttműködve. A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow megőrizte szakmai jellegét, az esemény két napja alatt magyar és külföldi szakemberek mellett az agrárszakképzési intézmények több száz diákja is ellátogatott a Fejér vármegyei Mezőfalvára, hogy betekintést nyerjen a korszerű gazdálkodásba – tájékoztattak a közleményben.

MTI