április 24, 2024

Környezetbarátak az online kaszinók?

kornyezetbarat

Kezdjük kapásból a válasszal – véleményünk szerint igen. Legalábbis a hagyományos kaszinókhoz képest. Hiszen a játékosok otthonuk kényelméből játszhatnak egy platformon, ahol akár sok ezer különféle asztal is elérhető lehet anélkül, hogy bármilyen fizikai helyet kell építenie hozzá egy cégnek. A következőkben megmutatunk néhány olyan gondolatot, ami még jobban megerősíti a tényt, hogy az online kaszinók környezetbarátabbak, mint hagyományos társaik.

1. Nincs szükség fizikai építkezésre

Ez egyértelműen igazolja az állításunkat, hiszen például Las Vegasban gigászi építkezéseken épülnek fel a vadiúj kaszinók, amelyek rengetegféle módon ártanak a környezetnek. Egy magyar online kaszinó esetén nincs ilyen jellegű építési igény, hiszen nagyjából néhány szerverre van szükség az üzemeltetéshez, plusz a fejlesztéshez szükséges erőforrásokra. És ez még csak egy kaszinó létrehozásának hatása.

2. Nincs olyan mértékű károsanyag kibocsátás egy online kaszinóban

Ennek alapvetően a fő magyarázata nem az építkezésben és az üzemeltetésben rejlik, hanem a játékosok utazásában. Mert Las Vegasba a világ minden tájáról repülőgéppel utaznak játékosok milliói, esetleg autókkal, így pedig iszonyú mennyiségű fosszilis üzemanyagot égetnek el már csak azzal, hogy odamennek. És hiába vannak elektromos autók is, a többség még mindig hagyományos járműveket használ. Egy online kaszinóban történő játékhoz még a szobánkat sem kell elhagynunk.

3. Környezetbarát hardvert használ a legtöbb online kaszinó

Sok online kaszinó olyan hardvereket használ, amelyek kevésbé szennyezik a környezetet, mint a hagyományos régi hardverek. Ráadásul a gépek szerverparkokban vannak elhelyezve, amelyeknél szintén előnyben van a környezetbarát, gazdaságos üzemeltetés. Gondoljunk bele, a jelenlegi energiaárak mellett mindenki megújuló energiákkal akar üzemeltetni, így előbb-utóbb még tisztább lesz ez a szektor.

4. Egyre több a környezettudatos fejlesztő

Egyre több olyan környezettudatos fejlesztő van az online kaszinós szektorban. Mi pedig a játékunkkal támogathatjuk őket számos módon. Hiszen vannak köztük olyanok, amelyek bevételük jelentős részét környezetvédelmi célokra fordítják. Ilyen például a Microgaming és a Pragmatic Play is. A Microgaming nemrégiben 20 különböző alapítványnak adományozott jelentős összeget és erdőtelepítési projektbe is kezdtek.

5. Földhasználati kérdések

A fenntarthatóság fontos alapköve a föld hatékony használata. Mert hiába nem esik erről szó, a föld is egy korlátozottan elérhető és értékes erőforrás. Minden egyes hektár, amit azért tolnak le simára, hogy ott hagyományos kaszinót hozzanak létre, veszteség a bolygónk számára. Mert egy nem beépített terület lehetőséget kínál mezőgazdasági fejlesztésekre, a hagyományos környezeti kultúra fenntartására. Ez megint egy olyan terület, ahol az online kaszinók kifejezetten jól teljesítenek, hiszen semmiféle fizikai helyre nincs szükség egy ilyen platform üzemeltetéséhez.

Nincs kétségünk afelől, hogy egy online kaszinó jóval környezetbarátabb, mint egy hagyományos kaszinó. Nem kell hozzá szakembernek lenni, hogy belássuk, számtalan olyan ok van, amiért ez igaz állítás. És a fentebb említett paraméterek mellett még nem is beszéltünk olyan hatásokról, mint a kaszinók környékén megjelenő egyéb szolgáltatások és kiszolgáló létesítmények vagy a kaszinók városképre gyakorolt hatása. Így mondhatjuk azt is, hogy ha törődik valaki a környezetével, akkor inkább egy online kaszinót választ, mint egy hagyományos kaszinót. Persze egy online kaszinónak is vannak környezeti hatásai, de ezek egyáltalán nem olyan mértékűek, mint egy hatalmas kaszinókomplexumé valahol a világon.