július 17, 2024

Magyar élelmiszeripari cégek mutatkoztak be Spanyolországban

Hungarian Food Business Program amc

Magyar élelmiszeripari cégek mutatkoztak be Spanyolországban az Agrármarketing Centrum (AMC) Hungarian Food Business Programjának első két, célzott üzletfejlesztési találkozóján – közölte az AMC.

A rendezvényeken, amelyeket Magyarország madridi nagykövetsége és barcelonai főkonzulátusa közreműködésével szerveztek meg 9-9 cég mutatkozhatott be spanyol élelmiszeripari importőröknek, illetve ismerkedhetett a helyi élelmiszerpiac sajátosságaival – írták.

Az AMC által 2021-ben elindított Hungarian Food Business Program (HFBP) a magyar élelmiszeripari cégek külpiaci tevékenységét segíti elő.

A programban már csaknem 150 élelmiszertermelő vállalkozás érhető el mintegy 1500 termékkel. A rendszer egyedisége, hogy a külföldi beszerzők egy platformon, ingyenesen tájékozódhatnak az exportra szánt magyar termékekről, illetve azonnal közvetlen kapcsolatba is léphetnek a gyártókkal.

Az AMC a hagyományos élelmiszeripari világkiállításokon történő magyar részvétel megszervezése mellett a HFBP eszközeivel is támogatja az export növekedését, amely a jelenlegi világgazdasági helyzetben jó eséllyel jelenthet kiutat a hazai gyártók szorult helyzetéből – írták.

MTI