április 24, 2024

Megvették az Alföldi Garabonciás Kft-t, jönnek a kóser tejtermékek

sajt sajtgyartas korostej elelmiszer

MTI/CZEGLÉDI ZSOLT

Ez év elején az EMIH Magyar Zsidó Szövetség tulajdonában álló Pesti Suk Kft. megvásárolta az Alföldi Garabonciás Kft-t. A jövő tervei között a kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült Garabonciás termékek prémium minőségének gondos őrzése mellett jelentős fejlesztések is szerepelnek.

Közleményükben azt írták,

terveik között a kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült Garabonciás-termékek prémium minőségének gondos őrzése mellett jelentős fejlesztések is szerepelnek.

    “A Garabonciás missziójához híven folytatjuk a kiváló minőségű tejtermékek gyártását, és új termékekkel is szeretnénk megjelenni. Emellett modernizáljuk a meglévő kecskefarmot, és saját tejelő szarvasmarha telep kialakítását is tervezzük, hogy a tej-alapanyagot állandó és kiváló minőségben, saját forrásból tudjuk majd biztosítani” – idézték a közleményben Hetényi Csabát, az kft. új ügyvezetőjét.

Hozzátették: több lépcsőben fejlesztik majd az üzemet. Céljuk, hogy öt éven belül jelentősen növeljék a jelenleg feldolgozott tej mennyiségét.

    Az EMIH-nek a vállalkozás sikeres működtetésén túl kiemelt célja az is, hogy a hazai és európai zsidó közösségek számára kiváló minőségű kóser tejtermékeket biztosítson.

Az Alföldi Garabonciás Kft. húszéves múltra visszatekintő családi vállalkozás, amelynek kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült termékei évek óta megtalálhatók a hazai kiskereskedelmi láncok polcain – olvasható a közleményben.

MTI